28803  24. 8. 2011 9:10:24 - hussky

Pohyblivá bulka u levého varlete

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Je to už nějakou dobu, co jsem si nahmatal u levého varlete, které je víše položené než pravé, malou bulku o velikosti hrášku. Dá se s tou bulkou celkem normálně pohybovat a při doteku nijak nebolí, nebolí ani varlata. Jenom mě někdy lehce bolí v podbřišku.Již jako dítě, jsem byl operován s varlaty, protože, jak jsem se dozvěděl od rodičů, jsem měl obě varlata stejně vysoko, tak mě jedno posunovali dolů. Bojím se právě, že bych mohl být nějak nemocný. Chodím pravidelně darovat plazmu (dříve krev) a cítím se jinak zdráv. Rád sportuju, žiju poměrně aktivní život. Omlouvám se za laický popis situace, ale myslím si, že z Vaší praxe by jste mě mohl alespoň částečně, ikdyž je to jen přes internet, poradit. Děkuji za odpověď.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
je třeba si uvědomit, že podle popisu to může být opravdu cokoliv (cysta, hydrokéla, spermatokéla, ...) a opravdu to není možné přes internet přesně určit. Pokud máte v šourku útvar, který myslíte, že tam nepatří je nutné vyhledat lékaře, aby Vás pečlivě vyšetřil a provedl SONO varlat případně další vyšetření, které uzná za vhodné.

Komentáře uživatelů ...

24. 8. 2011 11:19:29
Pokud máte pocit, že tam bulka nemá co dělat, jděte k lékaři.
13. 9. 2011 13:07:19
Děkuji za odpověď, byl jsem u svého urologa a ten mě dělal sono, jak jste říkal. Díky Bohu to byla "pouze" spermatokéla. Dostal jsem ještě prášky triprim a zítra jdu na kontrolu. Tak snad vše bude ok.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot