28959  28. 8. 2011 11:17:47 - Mika16

Mykóza při antibiotikách?

Dobrý den,
trápí mě problém který se týče mykozy.Horší problém je v tom že právě beru antibiotika na zánět močového měchýře a v uterý(za 2 dny) je mam dobrat. Nevěděla jsem co mam dělat gynekologii přes víkend nenavštívím a doma jsem ještě měla pro připad nouze Gyno-pevaryl 150 včera jsem se namazala mastí a svědění přestano,na noc jsem si dala vaginální čípek.Rano když jsem šla na toaletu a při vytření jako by mě všudem na genitálií ta moč štípala a pálela,ale tak za pár minutek to samo odezní,je to v pořádku? mám v léčbě tímto přípravkem i přes Antibiotika pokračovat? Děkuji za odpověd

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Obvykle sa ako prevencia pri ATB liečbe podávajú aj antimykotiká, pretože hlavne pri široko spektrálnych ATB dochádza k porušeniu pošvového prostredia a k premnoženiu kvasiniek. Takže lieky na mykózu môžete užívať súčasne s ATB-tikami.

Komentáře uživatelů ...

sebkova
29. 8. 2011 19:46:13
ano, antibiotika ti znici prirozenou mikrofloru, ktera se pri obnoveni premnozi a zpusobi svedeni, kup si nejaky krem nebo cipky v lekarne, ja uz kvuli mykoze na gynekologii nechodim, co mi napise on koupim si ja sama:)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky