29296  5. 9. 2011 15:27:32 - jarka.bartlova

Zakuckávající se miminko

Dobrý den
Mám 7měsíční mimčo Terezku a v poslední době se mi začíná z ničeho nic zakucvávat. Asi to zřejmně nebude z ničeho nic, ale když se to stane nevypozoruju z čeho to má. Je možné že špatně polkne slinu nebo jak si strká ruce do pusinky. Dneska se zakuckala již 2krát, byli jsme poprvé v bazénu, tak nevím jestli si nepolkla trochu vody. První zakuckání se stalo 2h po koupání a to druhé ještě o něco později. Je lepší pro jistotu navštívit lékaře nebo je to normální. Mám strach aby se nezačala dusit a jak v tomoto případě pak postupovat : poplácat po zádíčkách nebo zbalit mimčo do klubíčka a přitáhnout mu nožky k bříšku. Poplácám jí vždy po zádíčkách a dám jí napít. Moc děkuji

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Miminka v tomto věku zkouší a objevují co všechno je možné :) Dle mého názoru může být Terezka jen citlivější vůči některým podnětům, pak stačí když strčí prstík do pusinky a začne ji to dráždit ke kašli.

Pokud kašle, nedoporučuji plácat ji po zádech (poplácáním se mohou stáhnout průdušky a znesnadní tak odkašlání např. nějakého vdechnutého tělesa). Spíš jí dejte napít, protože ve vašem případě kucká možná právě z té "špatně polknuté sliny".

V případě že by se u kašle začala vyloženě dusit, promodrávala a nebo takto kašlala často během dne, neprodleně navštivte svého pediatra.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí