2977  17. 6. 2009 14:53:29

Hrudky ve spermatu a divný zápach

Dobrý den, je mě 30 let a poslední dobou pozoruji, že sperma není jen čistě bílé, ale jsou v něm i 2 - 3 hrudky mírně nažloutlé barvy. Ejakulaci mám tak 3 - 4 do týdne. Jak jsem se tady dočetl, tak je to normální, ale poslední týden jsem zjistil ještě i divný zápach penisu ihned po močení. Jakmile penis (žalud) oschne, tak už nesmrdí a hygienu dodržuji každý den, tím to není. Může to spolu nějak souviset a nebo jsem se začal jen moc pozorovat a panikařím?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokud nemáte problém při močení (ve zmyslu pálené, řezání, nebo bolesti), tak by tam neměl být žádný zánět a tedy i problém. Barva spermatu může být i trochu nažloutlejší, to je normální. Sperma je rozložená hlavně z bílkovin (až 400 druhů), vitamínu C a dokonce i stopových prvků, kromě toho obsahuje i fruktózu. Pohlavní orgány mají přirozenou mdlou vůní, nebo jestli chcete zápach. I když dodržujete dostatečnou hygienu, tak v průběhu dne se tam v důsledku "dobrých" baktérií tvoří bílý povlak i vzpomínaný zápach (odor). Taky je důležité to co jíte a pijete i to se podílí na pachu moči.

Komentáře uživatelů ...

18. 6. 2009 18:43:55
Zmíněné problémy vůbec nemám, asi se ze mě stává hypochondr. NJ kristova léta na dohled a člověk už si není tak jistý jako "zamlada" :-) Každopádně díky za radu.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie