29974  24. 9. 2011 18:59:43 - Ares

Strácanie chuti do života

Mám 16rokov a väčšinu volneho casu som presedel pri PC no chcem sa zmenit a zacat odznova ! No neviem ako zacat skutocných priatelov nemam ziadnych a ked vidim ako sa moji spoluziaci bavia na diskotekach a uzivaju si zivot je mi do placu. Mam rozvedenych rodicov jeden vykend som 30km od domova s mamou a druhy 20km s otcom takze nemam priatelov. Som skaredy ( elá tvar plná vyrazok apod) a nikto sa so mnou nebavi len robi srandu. O frajerke nemozem ani snivat a preto mi v hlave vznikaju aj samovrazebne myslienky. Chcem zacat odznova a potreboval by som poradit kde zacat ako si najst priatelov a podobne. Kebyze mám tej sily vrátit čas 5 rokov dozadu :// Dakujem za kazdu odpoved

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Super, na takovou změnu rozhodně není pozdě, je Vám 16 a celý život máte ještě před sebou. Počítejte s tím, že vytvořit zázemí přátel může trvat i několik let, buďte trpělivý. Druhá věc je Váš volný čas. Co třeba sport!? Je to ideální koníček, budete pěstovat kondici i zdravou postavu, budete se cítit dobře. Promyslete to. S novými koníčky také rychleji přibývají i noví přátelé.
Pak bych Vám poradila klidně kontaktovat nějaké pracoviště dětské klinické psychologie nebo poradny. Možná Vám nabídnou nějaký speciální program, v čechách se osvědčil program 5P, kdy máte přiděleného "parťáka", můžete se o takových možnostech poinformovat na internetu. Možností také je zkusit zavolat na telefonní linku důvěry. Zde se taky můžete obrátit kdykoli, kdy se necítíte dobře. Ať nastolíte změny co nejdříve!

Komentáře uživatelů ...

25. 9. 2011 0:18:27
Chalan, to je len puberta. Ty sa zatial venuj skole, naber si aj nejake kurzy, nech mas cinnost, vzdelavaj sa. Tam aj najdes nejakych novych kamratov. Vyrazky ti po puberte zmiznu, budes v inej spolocnosti, kde vselijaki frajirci nebudu mat potrebu ta zhadzovat za to, ze nemas akuratny ksicht. Tvoji rozradosteni sucasnici su teraz na vrchole zivota, uz im nebude nikdy lepsie. Ty mas ale cas nabrat vedomosti a skusenosti,ktore ta neskor posunu ovela dalej nez zopar diskotek. Na frajerky mas este kopu casu, no uprimne mas chut sa v 16 stale starat, ci nie je nahodou tehotna? Ak ti samovrazedne myslienky neorejdu urcite navstiv terapeuta. Mas cely zivot pred sebou, toto je len mala faza, za par rokov sa budes len matne pamatat na toto co teraz riesis.Lebo ver mi, riesi to kazdy kto nema to stastie ze mu skoro rastu prsia (u dievcat) a nema vyrazky.
17. 10. 2011 19:20:29
viac sa mi pacil postoj a popis pani psychologicky. Dodava to odvahu....

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy