29979  24. 9. 2011 19:47:42 - Johana

Bolesti kloubů, tkání

Mám neustále bolesti kloubů a tkání a mám všechny příznaky a následky jako po prodělané borelioze, jak se uvádí na internetu, v tv, v časopisech. Píchla mne kdysi muchnička a udělal se mi na noze flek, který odpovídá borelioze, avšak lékaři - s vyjímkou homeopatky - mi z krve boreliozu nezjistili, dávají mi různé léky, ale potíže neustávají. Zajímá mne, jestli se tato nemoc dá zjistit jedině lumbální punkcí odběrem mozkomišního moku nebo jak ještě? A proč to nejde zjistit z krve?

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
dovolím si odkázat na stránku borelioza.cz, kde najdete všechny potřebné informace.
Průkaz i léčba borelií je často velmi komplikovaná. Lumbální punkce nemá u chronického zánětu téměř žádný význam. Co se týká vyšetření protilátek či přímo borelií v krvi, tak je nutné počítat s tím, že ne vždy (zejména u protilátek), jsou výsledky vyhovoující, velmi často dochází k falešné negativitě, zejm. pokud je nemoc již v chronickém stadiu. Přímý průkaz přenosu přes jiný krev sající hmyz nebyl dosud prokázaný. Cituji: " Přenos boreliózy krev sajícím hmyzem v současnosti nebyl bezpečně prokázaný, ale pravděpodobná možnost přenosu je mechanická - tj. rozdrcení sajícího komára, muchničky, ováda přimo do ranky, čímž se smísí krev z hmyzu, který předtím jinde sál krev s boreliemi, dohromady s krví napadeného člověka a mohlo by tak dojít i k přenosu infekce. V komárech i jiných druzích hmyzu byly borelie nalezeny, a to dokonce i v přezimujících komárech a v jejich larvách.
Mohu se zeptat, jak Vám homeopatka boreliózu diagnostikovala?

Komentáře uživatelů ...

26. 9. 2011 17:26:49
Dala mi do rukou nějaké kovové jakoby tyčinky a měla tam nějaký přístroj a ten jí to ukázal - již přesně nevím, je to už 8-10 let, pak mě léčila akupunkturními jehličkami a dala mi bylinné kapky, extrakt a bílé kuličky (z lékárny), které jsem měla jíst, ale z těch kapek jsem se obsypala - údajně alergie.
Specialista [Internista]
2. 10. 2011 0:56:50
Doporučil bych Vám komlexní interní a imunologické vyšetření, které by bylo zaměřeno právě na zjištění borelií.