30088  28. 9. 2011 11:54:09 - Ajvi

Ochrana očí - brýle k počítači

Dobrý den,
při mém zaměstnání trávím 8 hodin denně u počítače a často u něj sedím ještě doma. Na internetu jsem četla, že se prodávají brýle s antireflexní vrstvou, která má eliminovat únavu očí, od toho bolest hlavy a má oči chránit. Žádné dioptrické brýle nenosím, takže bych ráda věděla, zda pro mě má skutečně význam, si tyto brýle pořídit, tedy zda je pravda, že mé oči budou šetřit a zpomalí horšení zraku při časté práci na počítači? Za odpověď předem děkuji.

Dr.Janek   Dr.Janek [Oftalmolog]
Dobrý den, v optice Vám řeknou, že antireflexní skla jsou vhodná při noční jízdě autem, při práci na počítači nebo v prostředí s umělým osvětlením. To je sice pravda, ale ve Vašem případě, pokud nenosíte brýle dioptrické, do kterých se antireflexní vrstva přidává, bych si od toho moc nesliboval. Můžete to vyzkoušet, ale rozhodně nedoporučuji investovat do toho velké peníze, nestojí to za to.

Komentáře uživatelů ...

Mark86
4. 10. 2011 12:47:33
Mňa by zaujímalo, k čomu sú vlastne dobré tie antireflexné sklíčka. Nedávno som si bol dať nasadiť dioptrické sklíčka a ponúkali mi nejaké antireflexné, myslím, že cena jedného bola cca 14€. Toľko penazí som však pri sebe nemal a preto som sa radšej ani nepýtal, ako sa odlišujú od klasického sklíčka.