30207  2. 10. 2011 21:18:01 - manhatan

Bolesť a škriabanie v hrdle

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať ako liečiť častú bolesť hrdla. V mojom prípade je to skoro vždy tak, že keď ma začne bolieť hrdlo prípadne len škriabať v hrdle hneď viem že budem chora lebo to prerastie do choroby(chrípka). Niekedy však ma len začne bolieť hrdlo lebo som predtym vypila niečo ostre. Ako rýchlo by sa dalo také niečo vyliečiť, nejaké dostupné antibiotiká alebo ineé metódy. Ďakujem.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
nevím, jestli víte poměrně důležitou informaci a to tu, že ATB na chřipku neučinkují. Je velmi vhodné urdžovat zdravý imunitní systém tj. dostatek přísunu ovoce, zeleniny, dostatek spánku, vyhýbat se stresu, případně užívat nějaký doplněk stravy např. hlívu ústříčnou. Projeví-li se už příznaky, jako je bolest v krku, doporučuji klidový režim a alespoň 5 dní kloktat 3x denně Jox roztokem.

Komentáře uživatelů ...

3. 10. 2011 15:10:02
antibiotika?? kvoli skrabaniu hrdla? zvyste si prisun prirodzenych vitaminov, popripade si kupte imunoglukan, aby ste si posilnili imunitu.. najlepsie by bolo ale zajst na ORL aby vam zistili, preco mate hrdlo zapalene tak casto..