30208  2. 10. 2011 22:20:36 - manzelka

Změna lékaře?

Dobrý den,
Léčila jsem se na cukrovku u lékaře, který musel svou praxi ukončit. Léky, které mi mezitím došly, jsem si nechala předepsat prostřednictvím manžela u lékařky, která údajně jeho pacienty převzala. Ta mě navíc po manželovi automaticky poslala i žádanku na vyšetření v laboratoři, průkazku diabetika a termín, kdy se mám dostavit ke kontrole. Osobně jsem ovšem ještě novou lékařku nenavštívila a nic (ani manžel) nepodepisovala. Přisotupila jsem na její nabídku pouze telefonicky, ale teprve dodatečně jsem si uvědomila, že její ordinace je ode mne v důsledku toho, že pečuji o postiženou dceru po těžkém úraze, neúměrně vzdálená a pro dojíždění časově náročná. Můj dotaz zní - znamená to, že už jsem u této nové lékařky zaregistrována. Chtěla bych totiž z uvedených d§vodů navštěvovat jiného lékaře, který ordinuje blízko mého bydliště. Musím počkat na předpisem nařízené tři měsíce, nebo se na tento případ zmíněný interval nevztahuje? Děkuji za odpověď Eva P.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
jestliže jste ještě registrační kartu nepodepsala, tak nejste u lékaře zaregistrována a tudíž se na Vás žádná doba nevztahje (výjimku by tvořila situace, když by paní doktorka převzala praxi (nikoliv jenom pacienty) po lékaři, který odešel, jak popisuje kolegyně níže). V každém případě i kdyby praxi převzala, bude to zcela jistě bráno jako 1.změna, tj. převzetí praxe se jako změna lékaře nezapovažuje. Vyhledejte tedy svého nového lékaře a informujte ho, aby si nechal zaslat kartu.
Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud paní doktorka převzala praxi Vašeho předchozího lékaře, pravděpodobně jste automaticky spadla také Vy pod její péči. Nic jste nemusela podepisovat, byla jste pravděpodobně převedena. V tom případě se můžete zaregistrovat u jiného lékaře. Doporučuji Vám ověřit si, zda opravdu došlo pouze k tomuto převodu na jiného lékaře (informaci si můžete ověřit telefonicky na infolince Vaší zdravotní pojišťovny).

Komentáře uživatelů ...

2. 10. 2011 23:02:06
Zaregistrována budete, až něco podepíšete, už jste jednou takovou odpověď dostala.