30340  5. 10. 2011 16:13:14 - Ivie

Gardnerella + streptokok

Prosím o radu, již třetí měsíc (v kuse!) mě trápí pálení v pochvě, někdy se přidá i pálení v okolí pochvy a konečníku. Dle kultivace u gynekologa vyšel streptokok, léčen Macmirorem, ale potíže neustávaly, dále mi byl nasazen clotrimazol zaváděcí globule i mast, také bez úspěchu. Další kultivace, ve kterém byl stále streptokok a nově i gardnerella vaginalis. Nyní užívám opět Macmiror mast na zavádění i potírání a antibiotika Nolicin. Stav se ale bohužel vůbec nelepší. Mám sedavé zaměstnaní a proto je to pro mě o to víc utrpení, sexuální život žádný, ač se chceme snažit o miminko, ale s těmihle problémy to bohužel nejde. Snažím se vyhýbat sladkému, bílé mouce (úplně vyřadit to nelze, ta mouka je snad všude, ale velmi omezuju) ještě užívám Grepofit, lichořeřišnici, chlorellu, česnekové a brusinkové tablety, piju bylinkové čaje (lapacho,yerba,antikandin,kontryhel). Používám látkové vložky i volnější oblečení a bavlněné kalhotky. Myju se pouze intim.gelem od K.Hadka. Prostě dělám vše pro to, abych se toho zbavila, ale nejde to a táhne se to už více jak 3 měsíce. Prosím o rady, postřehy, zkušenosti. Děkuju...

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Ve VAšem případě bude zapotřebí konzultovat situaci s imunologem. Opakované infekce mohou být zpsůobeny právě oslabeným IS. Doporučuj itaké přeléčení Vašeho parnera. Vhodné je užívání laktobacilů, jak orálně, tak vaginálně.

Komentáře uživatelů ...

5. 10. 2011 16:24:49
3 měsíce není taková hrůza. Škoda, že nic nepíšete o partnerovi, jak on se léčí.
5. 10. 2011 22:19:38
ahoj...na gardnerellu je najlepší Dalacin 2%, mne to zabralo a bol pokoj....potom mi strašne pomohlo dávať si každý mesiac po skončení menzesu cca na 5 dní laktobacila odspodu Gynoflor, lebo mne sa menzesom vždy pokazilo ph tam dole....ja som mala s gardnerellou nonstop problém a zrazu to prešlo...a ešte si dávam pozor po veľkej potrebe, hneď sa osprchovať a žiadne tangá....
6. 10. 2011 10:09:40
Doktor se o léčbě partnera nezmiňoval vůbec, dokonce říkal, že se můžeme normálně snažit o miminko, že to ničemu nevadí! což teda opravdu nejde, přesto pálení bych teda sex nezvládla :(( Tak jsem sama přítelovi naordinovala asi 10 denní kůru s Canestenem.
6. 10. 2011 10:11:47
Mně doktor napsal ATB Nolicin, nevím teda proč zrovna tenhle lék, nikde jsem po netu nenašla, že by ho nějaký dr. předepisoval právě na tyhle problémy, tak snad ví co dělá. Ládovat do sebe antibiotika jsem nechtěla, ale nakonec jsem tedy souhlasila, ale doufám, že to jsou teda ta správná ATB, která od problému pomůžou a nebude to zbytečné. Gynoflor je na předpis, jaký je rozdíl oproti volně prodejnému Fermalacu, Gynocaps apod?
8. 10. 2011 23:42:23
V Gynoflore su aj hormony, preto je na predpis, tie maju pomahat obnovit sliznicu, ale nemyslim si ze vo vasom pripade je to tak dolezite, stacia vam volnopredajne.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky