30441  8. 10. 2011 22:44:07 - aStrejckova

Těhotenství po 2 s.c.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli po dvou porodech SC je třetí porod konečný, který končí podvázáním vaječníků? Třetí dítě chci, o čtvrtém jsme sice neuvažovali, ale nějak se neumím ztotožnit s tím definitivnem (podvázáním) - je to nutné? Resp. je další těhotenství nemožné? Stalo se už, že někdo porodil SC 4x? Vím že babiččina sestra před 50ti lety prodělala 3x SC (pak podvázání), ale říkám si, že od té doby to muselo pokročit. Děkuji za odpověď. Adéla

Dr.Pichlik   Dr.Pichlik [Gynekolog]
Dobrý den, je nutné si uvědomit, že každý císařský řez znamená riziko pro další těhotenství a toto riziko (jak pro plod tak i těhotnou ženu) se v případě opakovaných císařských řezů zvyšuje. Proto jsou v současné době doporučeny max. 3 SC a při třetím provedení sterilizace. Konečné rozhodnutí je, ale na Vás. V tomto směru bohužel medicína tolik nepokročila.

Komentáře uživatelů ...

8. 10. 2011 22:50:30
Paní Adélo, pokud zamýšlíte rodit děti sériově, pak se také zamyslete nad tím, zda jste chopna děti plnohodnotně zabezpečit finančně, ať už v dětském a školním věku, nebo při vstupu do samostatného života v prahu dospělosti. Pokud neplýváte zrovna milióny, pak z vás děti nadšené rozhodně nebudou, když budete třít bídou s nouzí!
8. 10. 2011 23:36:56
tri deti vam nestacia?na dnesnu dobu je to dost.4 sekcia sa nevykonava.
18. 10. 2011 22:19:48
Díky, nehodlám rodit "sériově", ale jsem relativně mladá a třetí dítě bych ráda až později a pouze mě zajímá jestli je možnost, aby ani to třetí nevyrůstalo de facto jako jedináček, kvůli věkovému rozestupu. Jinak o finanční stránku momentálně strach nemám, až by bylo třetí možná by to bylo jiné a čtvrté by nepřicházelo v úvahu možná by tomu bylo naopak. Tuto otázku jsem položila kvůli získání informací.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk