30443  9. 10. 2011 7:14:11 - AJUNKA

Otoky na těle?

Dobrý den,
mám dlouhodobě otoky nohou a nyní i rukou a břicha. Byla jsem poslána na cévní vyšetření a ECHO. Oboje prý bylo v pořádku. Cévní Dr napsala do zprávy , že by bylo vhodné jít na endokrinologické vyšetření a nefrologické. Obvodní lékařka mi odmítla dát doporučení.Udělala mi pouze odběr krve na štítnou žlázu. Co asi prosím Vás může být příčinou otoků a jak má postupovat? Děkuji.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud bylo v lékařeské zprávě napsáno doporučení na další vyšetření a obvodní lékař Vám odmítl napsat žádanku, zvažujte změnu lékaře. Příčinou mohou být právě změny některých hormonů nebo změny ve funkčnosti ledvin, proto Vám byly doporučeny výše uvedené vyšetření.

Komentáře uživatelů ...

9. 10. 2011 12:15:08
To nevíme, co může být příčinou onemocnění. Pokud je pravda, že vám praktický lékař odmítl napsat doporučení, přeregistrujte se k jinému. Jděte znovu k vašemu "cevnímu" lékaři a řekněte mu, že vás nechce jiný doktor poslat na další vyšetření, které ten cévní doporučil a požádejte ho, aby doporučení napsal on sám.
9. 10. 2011 13:51:46
Cudujem sa ze vas odmietla na dalsie vysetrenie ale aspon ze vam zobrala krv na stitnu zlazu ,pockajte si na vysledky a uvidite ako dalej.Nohy môzu opuchat ak nepracuje stitna ako ma.