30782  19. 10. 2011 13:42:59 - trpaslik

Chlamydiová infekce 2

Dobrý den.
Děkuji za odpověd a byla to chlamydiova ifekce pneu mykoplazmata. Jak už jsem psala byla jsem přelečena i s partnerem v květnu antibiotikama na 21dni,od té doby palení močové trubice a tlak v ni.Podle gynekologa mě tam nemá co tlačit když mam 4 krat kultivaci negativnía chlamydie prý tlak nezpusobují.Psal jste mi ,že jemozne si udělat vytěr metodou PCR,tak se chci zeptat jestli je možne si tento výtěr nechat udělat na vlastní náklady a kde se takové pracoviště nachazi co nejblíž Zlinskému kraji.Je opravdu možné aby mi jedny antibiotika pomohli? Děkuji za odpoved.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
přímou úhradu některé laboratoře umožňují, ptejte se v konkrétní laboratoři či přímo u lékaře. Pro samoplátce se cena pohybuje v rozmezí 1000-2500Kč dle laboratoře. Já osobně bych Vám doporučil vyhledat imunologa, který by mj. provedl zhodocení imunitního systému, přip. i serologické testy na určité původce, které u Vás nebyly provedeny. Bohužel nepíšete konkrétní druh chlamydie a ATB, příp. kombinace, která u Vás byla nasazena, tudíž poslední otázku nemůžu hodnotit.

Komentáře uživatelů ...

19. 10. 2011 14:11:33
Jinak, než metodou PCR se chlamydie trachomatis zjistit moc nedají. Další vyšetření je z krve, kde se zjišťují protilátky na chlamydie-to je spíše podpůrný údaj. Krev může odebrat třeba i obvodní lékař. Nejspíše to ale neudělá, protože takové vyšetření je drahé a test se provádí jen ve větších centrech a to jen některé dny v měsíci, kdy se sejde více vzorků. Stále ale nepíšete o jaké chlamydie se jedná. Druhů je více. Vhodné pracoviště by vám mohl poradit praktický lékař, který má přehled. Nejvhodnější je odběr na gynekologii v ambulanci nemocnice, která má laboratoř, kde se provádí takové testy. Léčba je většinou komplikovaná a 3 týdny ATB (tuším tetracyklinové) většinou nestačí. Přečtěte si něco na www.chlamydie.info - berte ale informace o léčbě zde uvedené trochu s nadhledem, jde o lidi, kteří mají roky potíže. Je ale nanejvýš důležité, abyste věděla, jaký typ chlamydií jste měla - zda trachomatis nebo pneumoniae!! Trochu odbornější to je na www.chlamydieos.cz/clanky.html.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie