31278  2. 11. 2011 11:28:34 - xxyy

Antikoncepia a jej ukončenie?

Dobrý deň.
Šesť rokov som brala antikoncepiu Logest a teraz sme sa s manželom rozhodli že by sme chceli diaťa, tak som minulí týžden ukončila posledné balenie, dostala som menštruáciu, a teraz by som chcela vedieť že či možeme hneď začať pracovať na dieťatku alebo máme chvilu počkať, pretože som sa na internete dočitala že ked som brala antikoncepciu tak dakde doporučujú počkať par mesiacov a dakde pišu že až rok a dakde pišu že možeme začať hned ale je možne riziko že budem mať dvojčata, alebo že mi budu chýbať potrebne vitamíny na vývoj babetka a pod., už sama neviem čo by bolo najlepšie. dakujem

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Po vysazení HAK, doporučuji komplexní vyšetření u gynekologa. Poté je vhodné zahajít suplementaci kyselinou listovou, hořčíkem a vápníkem. Po 1 měsíci od ukončení HAK, můžete započít snahu o potomka.

Komentáře uživatelů ...

2. 11. 2011 11:38:31
Prvně byste měla jít na gyndu na preventivní prohlídku - chcete dítě, je tedy třeba, aby vás prohlédl lékař, zda není někde nějaký problém. Ohledně vysazení HA a těhotenství - předně byste měla svůj zdravotní stav konzultovat se svým lékařem. Pokud chcete slyšet moje doporučení, pak je vhodné počkat cca 3 cykly. Žádné vitamíny vám vlivem HA nechybí.
2. 11. 2011 12:10:42
To uz zalezi na vas ci pockate alebo nie,aj ked zacnete hned ziadne ritiko nehrozi.Doporucuje sa pred tehotenstvom jest kyselinu listovu.
5. 11. 2011 23:42:08
snazit sa mozete okamzite, famy, ze az pol roku dnesna medicina uz davno vylucila..takze vela stastia...)))

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky