31286  2. 11. 2011 13:35:13 - Hatsepset

Vysoký krvný tlak v tehotenstve

Mám tlak okolo150/90 a som v 26 tt., ale len u lekarov , doma mam max 140/85 - v kľude 125/75. Doktorka mi predpísala Hydrochlorothiazid Léčiva 1x denne (rano). V letaku je, ze v tehotenstve sa pouzivanie zvlast po tretom mesiaci neodporuca :( tak teraz neviem :( a navyse neviem ci mam brat magnezium (co som brala doteraz stale 3xdenne) k tomu lieku alebo radsej nie.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
v případě, že je vysoký tlak pouze u lékaře, tak není žádná léčba nutná! Jedná se pouze o stresovou hypertenzi (tvz. sy bíleho pláště). V případě pochybností je indikován TK Holter (tj. 24hodinové monitorování krevního tlaku), které má vysokou vypovídací hodonotu a odliší stresovou hypertenzi od jiných příčin. Farmakologická léčba je ve Vašem případě pravděpodobně zbytečná, doporučoval bych Vám celou věc konzultovat s internistou, který Vám v případě pochybností, provede výše zmiňované vyšetření (Holter). Zároveň s ním konzultujte i užívání hydrochlorotiazidu! A co nejdříve, alespoň telefonicky (do vyřešení problému) konzultujte užívání léku s Vaším gynekologem. Magnézium Vám určitě neuškodí, můžete ho brát i nadále.

Komentáře uživatelů ...

2. 11. 2011 13:59:21
doktorkou myslite vseobecnu, alebo gynekologicku? ak vseobecnu - tak zavolajte zenskemu lekarovi, nech vam poradi co robit.. pokial je to gynekologicka, tiez jej zavolajte a povedzte svoje obavy, ze ste si precitali pribalovy letak a nech vam teda navrhne ine riesenie.. rovno sa mozete opytat aj na magnezium ci ho mate brat dalej.. tu vam nemoze nikto zodpovedne poradit, pretoze nepozna vase tehotenstvo - v akom stave sa nachadza, a nemoze tu nikto posudit co vam moze ublizit a co nie.. vsetko treba riesit osobne..
3. 11. 2011 19:37:32
no k internistovi idem v pondelok a gynekologicka mi predpisala take lieky :(, aj tak sa chystam za nou ...tak uvidim ako to dopadne

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk