31523  7. 11. 2011 23:37:44 - Martina76

Má 13-letá dcera měla pohlavní styk

Dobrý den.
Ráda bych se zeptala, jak postupovat v případě, kdy jsem zjistila, že má 13 letá dcera měla pohlavní styk se svým přítelem. Byla jsem z toho dost v šoku, jelikož jsem dceru vychovávala vždy slušně a o otázkách sexu jsme opakovaně diskutovaly s předstihem a tak si říkám,jak se mi tohle mohlo stát a jak vůbec mohla má dcera takto narušit důvěru mezi námi dvěma? Nicméně stalo se a dcerka má nyní gynekologické problémy - zřejmě poševní zánět či něco podobného ač údajně použili ochranu. Každopádně nedávno měla svědění, které odeznělo s nastupující menstruací nicméně nyní má zapáchající výtok. Co nás čeká po návštěvě gynekologa? Jelikož jsem si moc dobře vědoma, co z toho plyne za důsledky, jelikož je dcera samozřejmě pod zákonem (o to hůř jejímu příteli je 16 let, nahlásí mou dceru gynekolog sociálnímu úřadu a zároveň policii? Jsem z celé situace jako matka neskutečně zničená a vůbec netuším,co vše nás ještě čeká za martýrium kolem celé této nepříjemné záležitosti.Děkuji za vysvětlení.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Plne rozumiem Vašemu strachu, ale návšteve gynekológa na nevyhýbajte. Povedzte dcére, že si spôsobila svojim správaním momentálne veľké problémy a musíte ich začať riešiť. Lekár teoreticky by mal mať nahlasovaciu povinnosť, ALE, ... Nepoznám lekára, ktorý by to aj reálne urobil. Pokiaľ Vaša dcéra nie je tehotná, myslím si, že k lekárovi môžete bez obáv zájsť. Hlavne vyriešte ten zápal. S dcérou sa porozprávajte a vysvetlite jej, že za každé správanie si musí brať aj zodpovednosť a že je pravda, že jej priateľ by mohol mať vážne problémy so "zákonom" a je jedno, že ona so sexom súhlasila.

Komentáře uživatelů ...

8. 11. 2011 0:29:48
Někde jste udělala chybu vě výchově! Nezbude vám nic jiného, než jít na gyndu a tam styk zatajit. Infekci si mohla přivodit jakkoliv, třeba orálem se spolužákem. Jakýkoliv styk (i soulož) mezi dětmi pod 15 let není trestný. Pokud byl styk jen jednou, neměla by být pochva "vytahaná" od penisu, tedy není důvod, aby lékař měl cokoliv poznat. Pokud by se to provalilo, kluka čeká odnětí svoby nepodméněně. O tom není pochyb. Gynekolog nikam nic nehlásí. Jemu je úplně jedno, zda je dcera panna nebo není, protože odblanit se může sama třeba čabajskou klobásou. Neměla byste mu ale říkat, že došlo k pohlavnímu styku. To by mohl už být problém. Lékař totiž neví, zda nejde o provokaci proti němu - předně se chce chránit on sám. Tedy, kdo nic neví, nic nepoví a nemusí nic hlásit. Staré dobré pravidlo. Bylo by vhodné, kdybyste měla svého dobrého a známého gynekologa a ten by dceru vyšetřil. Případně jděte do nějaké privátní praxe, kde to zaplatíte a doktor bude na vyšší úrovni, než jen někde na poliklinice. Být Vámi, tak mámale strach spíše z toho, že dcera nebo ten kluk se někdo prořeknou, pochlubí a donese se to dál... tedy do ředitelny vě škole a tam tedy z toho můžou udělat pěkný malér.
8. 11. 2011 10:03:24
Lidi co pořád řešíte? Člověk je taky jen tvor, který se řídí instinkty.
8. 11. 2011 10:41:16
Ten poševní zánět nemusí soviset s tím pohlavním stykem. Vaše dcera mohla třeba masturbovat nějakým plyšákem - jak to holky dělávají - a víte, co se v "srsti" toho plyšáka může držet za neřádstvo? A přesně takhle to také nahlaste tomu gynekologovi, jestli toho jejího 16-letého kámoše nechcete dostat do maléru. Soukromně pak oběma nasaďte domácí léčbu - řemenem na holou, až jim naskáčou jelita.
8. 11. 2011 12:38:45
pre 8.11.2011 10:03:24 Daj sa vyšetriť na hlavu a počkaj kým dospeješ. Nemiešaj sa do vecí, na ktoré si ešte nedorástol.
8. 11. 2011 15:31:45
Gynekolog nespozna, ci o blanu prisla stykom alebo sa jej pretrhla povedzme pri sporte, masturbacii. Pokial to zamlcite, nic sa neudeje. Kazdopadne, vo vychove sa chyba stala, lebo podla mna 13 rocne dievca nema co "chodit" s 16 rocnym. Asi vas ani nenapadlo, ze by mohli mat sex, ale o co ine chalanom v tomto veku ide?Jednoducho ju oblbol recickami a bolo.
16. 11. 2011 7:02:49
Děkuji Vám za komentáře a speciálně také za odpověď paní doktorce. Věřte nebo ne, ale tušila jsem, že by k něčemu takovému mohlo dojít. Dceři jsem ale věřila a po pravdě čekala a taky doufala, že jejich vztah odezní s nástupem školního roku, že nebudou mít čas jeden na druhého, ale spletla jsem se. Napadaly mě různé myšlenky včetně té - co od mé dcery ten její přítel ve svých 16 letech očekává? Dcera mě přesvědčovala o tom, že její přítel si je vědom následků, kdyby se spolu vyspali a ona taktéž a že se tedy nemám obávat. Jak jsem ale poznala záhy, zřejmě na žádné následky a důsledky z toho plynoucí nemysleli. Dle mého názoru ji opravdu oblbnul sladkými řečmi.Každopádně mě ta situace velmi trápí a jsem ráda, že ji tady v podstatě inkognito mohu řešit alespoň s někým. Ten vztah jsem prostě neměla dovolit, už na začátku se mi nelíbilo, že hodlá randit ve 13 letech! Já rozhodně ve 13 nerandila a kdyby ano,určitě bych se u rodičů potázala se zlou. Na výchovu dcerky jsem ale sama a tudíž se chyba stala. Ještě jednou Vám všem děkuji.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy