32465  7. 12. 2011 20:47:08 - procheva

Menstruační potíže

Dobrý den,
Omlouvám se, špastně jsem stilizoval. Vim,že při používání antikoncepce nemůže otěhotnět. Myslel jsem až po vysazení. A tak se tedy ptám: při pravidelném užívání antikoncepce, je vůbec možné aby žena neměla měsíčky celé 4 měsíce. Je třeba možné že tento cyklus může ovlivnit stres? (Žena 36 let)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V takomto prípade, áno je to možné. Mnohé preparáty môžu úplne menštruáciu zablokovať a žena má buď len slabé špinenie v čase pauzy alebo sa nemusí dostaviť žiadne krvácanie. Pokiaľ lekár vyšetrením žiadny iný problém nenašiel, tak nie je dôvod sa znepokojovať. Stáva sa to! Nijak to však jej plodnosť neohrozuje!
Na pravidelnosti cyklu sa samozrejme nemalou mierou podieľa aj stres, únava, fyzické vyčerpanie a podobne. Stres dokonca dokáže natoľko ovplyvniť hormonálnu hladinu, že žena môže vďaka dlhotrvajúcemu a veľmi silnému stresu prísť až do predčasného klimaktéria.
Zásada číslo jedna 1 je: Naučiť sa odpočívať, dopriať si oddych, dostatočný spánok a relax, vedieť sa odreagovať a filtrovať stres, zdravý životný štýl k tomu a všetko bude fungovať ako má.Ja viem, že ľahko sa píše ale ťažšie realizuje, ale verte mi pokiaľ človek skutočne chce, tak zvládne aj nemožné!!!

Komentáře uživatelů ...

lily151
7. 12. 2011 21:58:31
Moze sa to stat a stava sa to celkom casto, niektore zeny uplne prestanu menstruovat. Vynechavanie moze byt aj zo stresu, je to ale len jedna z vsemoznych pricin. Najlepsie bude to riesit vylucne s lekarom, ku ktoremu vasa manzelka chodi, co uz ostatne asi robite, ako pisete.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky