33077  29. 12. 2011 10:46:13 - potvorka

Blbý rozchod

Dobrý deň,
mám celkom blbú náladu a už neviem čo mám robiť, psychológa naživo sa mi ani nechce ísť hľadať a objavila som túto stránku.
Bola som 9 mesiacov vo vzťahu, ktorý bol veľmi pekný. Prvých pár mesiacov, potom sme sa skoro rozišli, kvôli jednej blbosti, ktorú môj priateľ urobil. Veľmi rýchlo sme sa ale znovu dali dokopya všekto bolo v pohode, kým neprišlo leto, my sme sa museli odlúčiť na dlhšiu dobu a mám povit, že sme sa vtedy úplne odcudzili. Neskôr, keď sme mohli byť opäť spolu každý jeden deň sa začal prejavovať ako najväčší egoista na svete. Aj predtým to tak bývalo, ale ja som robila pri všetko ústupky, len aby on bol spokojný s tým, že možno si to všimne a začne sa zaujímať o to, čo by som chcela ja aby to bolo iné. Poslednú dobu to už bolo ale neznesiteľné.

Nikdy pre mňa neurobil nič milé, kým som nebola smutná, alebo kým som si to nevyžiadala. Ešte aj na moje narodeniny mi nič nedal (bolo to v lete keď sme mali také to blbšie obdobie, ale podľa mňa h to aj tak neospravedlňuje keď stále tvrdí že ma miluje najviac na svete a všetko) , len mi zablahoželal na facebooku. Keď sme mali polročné výročie, ani si na to poriadne nespomenul a apeloval na to, že som vyzrala, že mi je to jedno. Proste nikdy nespravil nič milé bezdôvodne, kým som niečo milé najprv neurobila ja. Mňa to už prestalo párkrát baviť a povedal asom, že proste nevládzem takto vo vzťahu pokračovať a on mi stále sľuboval, že sa bude snažiť, no vždy tá snaha trvala tak prvý týždeň a potom to prestalo a vrátili sme sa k jeho egocentrickému typu vzťahu. Tak som sa s ním jednoducho normálne rozišla s tým, že ho ľúbim, ale nechcem ho ľúbiť,

Pretože som naozaj nešťastná v tom vzťahu a už takto nevládzem. On sa naďalj tváril, že ma miluje najviac na svete, že sa zas posnaží a všetko ale ja som mu už proste neverila, ale napriek tomu ho strašne ľúbim ale takto by som už naozaj pokračovať nemohla. Dva dni vkuse mi rozprával, že sa dajme späť dokopy, pýtal sa, či má u mňa ešte šancu a dookola opakoval, že ma miluje. Ja som mu povedala, že má u mňa šancu vždy, pretože ho ľúbim ale proste potrebujem pauzu od takéhoto vzťahu. Hoci len na veľmi krátko. Nech si uvedomí prečo som to urobila. No a včera ráno som sa dozvedela, že po všetkých tých rečiach ako ma miluje a chce späť sa od vraj "zúfalstva, pretože sa mu zrútil svet" šiel opiť a našiel si prvú ženskú čo mu prišla pod ruku a chcel s ňou sexovať, k čomu nakoniec nedošlo, pretože si to slečna rozmyslela na poslednú chvíľu.

Ja ho veľšmi ľúbim, ale táto informácia mi ublížila asi najviac ako mohla. A keď som mu to vyčítala, ešte mi povedal, že je to viacmenej moja vina, pretože som sa s ním rozišla a on si myslel, že je koniec, pričom vedel, že ho ľúbim len už nechcem aby to bolo také ako predtým. A potom sa zas chcel dávať dokopy, pretože on v tom nevidí problém keďže sa ľúbime a chceme byť spolu. Ale ja sa neviem z toho spamätať. Ja to beriem ako podvod. Ja ho ľúbim, on to vie, tvrdí, že ma ľúbi a vyspí sa s niekym iným? Spraví toto normálny chlap, ktorý tvrdí, že niekoho ľúbi a chce ho späť dva dni po rozchode? Ako mi to mohol urobiť? Ja som sa s ním rozišla, pretože som už proste nevládala a potrebovala som zmenu a inak to nevedel pochopiť. A teraz vôbec neviem čo mám robiť. Stále ho milujem, hoci možno viac nenávidím ako milujem ale proste neviem bez neho existovať, vkuse naňho musím myslieť a bojím sa, že on proste na mňa kašle už úplne. Napriek tým jeho všetkým rečiam. Vôbec neviem čo mám robiť. Neviem si predstaviť, že budem s niekým iným, ale rozum mi hovorí, že to k ničomu dobrému nepovedie. Ale ono to tak strašne bolí.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vy oba dva máte jeden společný problém: něco jiného cítíte a nějak jinak se chováte. Vy jej chcete, ale stále za vztahu odcházíte. On miluje pouze Vás, ale spal by s jinou. Chcete vědět, jak se to u Vás mohlo stát, že jednáte a cítíte jinak? Protože nevěříte tomu, že byste od partnera mohla získat, co potřebujete, aniž byste použila "silné páky". Jak už i sama vidíte.
Tak to ale opravdu nemá být a Vám ja jasné, že to nikam nevede. Začněte jednat narovinu. Stojíte o partnera, ale také od něj potřebujete to a to. Řekněte mu to. Chtějte oplátkou po partnerovi, aby se vyjádřil, co potřebuje zase on od Vás. Bude to společná dohoda, která bude respektovaná z Vaší i jeho strany. Pokud vznikne problém - nesahejte na silnější páky! - ale místo toho si o věci znovu promluvte a dohodněte se jinak. Jinak soužití možné není. To byste se leda utrápili.

Komentáře uživatelů ...

lily151
29. 12. 2011 14:58:51
Technicky to nevera vobec nebola,ale to vobec nie je hlavny problem tohoto celeho. Naco investujete do takeho vztahu energiu?Snad budete cely zivot len sa prisposobovat niekomu,kto na vas kasle?Naozaj, toto ja neviem pochopit...majte nejaku sebauctu a sebareflexiu.Nepoviem,keby to bol 10 rocnu vztah, ktory ma posledny rok krizu, ale 9 mesiacov s pauzami a k tomu este so vsemoznymi hadkami a nezaujmom?Ved vy ste v tom vztahu vlastne sama,on vas vobec nepotrebuje, to, ze vam vypiuje a vravi sladke recicky nestaci, ono treba k tomu aj ciny, ale tie akosi z jeho strany nie su. Takze sa na neho vykaslite, samozrejme, ze to potrva, tieto pubertalne intezivne lasky byvaju narocne, ale mate cely zivot pred sebou, nemusite nutne skoncit pri takomto egoistovi.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy