33082  29. 12. 2011 11:54:51 - GabrielaS

Příjem potravy

Dobrý den,
moje sestra (25) před 4 lety trpěla bulímií. Tehdy hodně zhubla,navíc přestala jst maso a vypadala hrozně. Pak to díky mojí usilovné dřině ustalo. Ale udělala si příšerné stravovací návyky. Denně sní minimálně 5 jogurtů, maso moc nejí-tvrdí,že se po něm osype. Ale uzeniny konzumuje někdy v obrovském mnoštví. Někd yjí vidím jíst strašná kvanta jídla, co nesní normální chlap. le přitom vypadá úúúplně jako kostra! Tvrdí mi,že nezvrací. Hlídám jí,co to jde, ale 24 hodin s njí nemůžu být a nejsem :-( Je bledá, v létě se ani neopálila. Dříve byla po prvním sluníčku krásně snědá. Poslední 3 měsíce se jí na obličeji udělal vyrážka, která bolela a nešlo se jí zbavit. Lékařka to zmírnila- injekcemi a kortikoidy. Ale příčinu nehledala, což mě hodně rozčílilo. Sestra prodělala před 3 lety boreliozu. Měla zdravotní obtíže,ale dostala se z toho celkem dobře i přes svůj zdravotní stav. V současné době se na to v jednom kuse vymlouvá. Ustavičně má zvýšenou teplotu, celá hoří. DO toho je na ní vidět,jak moc je unavená. Ale ruce, nohy má ledové. Prosím, poraďte mi, za jakým lékařem jí mám vzít. Na tohle už bohužel nestačím. Jen nás to všechny ničí. Ale jen tak přihlížet nemůžu!
Děkuji Vám za radu!

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Doporučil bych vyhledat praktického lékaře, který sestru pečlivě vyšetří a dle nálezu odešle k příslušným specialistům. Je možné, že se bulímie opět vrátila. Se setřiným lékařem si předem promluvte, sdělte mu všechny podrobnosti, které jste zde napsala a společně se pokusili sestře zajistit odbornou péči, kterou nepochybně potřebuje. Držím Vám palce a budu rád, když poté napíšete, jak situace dopadla.

Komentáře uživatelů ...

lily151
29. 12. 2011 14:44:10
Najlepsie k vseobecnemu,toto su problemy na viacerych frontoch,len jeden odbornik vam nestaci. Treba rozsiahle posudenie stavu.