34103  25. 1. 2012 13:03:06 - juma88

Vitamíny pred tehotenstvom

Dobrý den
s manželom planujeme dieťa, a tak som sa dočítala ze je dobré uzívať vitaminy este pred, no stačí len samotná kyselina listová. tiez som vyčítala ze može byť aj B-komplex s kys. listovou. tak som bola v lekarni, ale tam som nepovedala ze planujeme tehotentvo, isla som priamo pre B-komplex s kys. listovou. ponukli mi BEFOLI, vlastne insie ani nemali. a co som pozerala tak su tam velmi vysoke davky tych vitamínov B, tak sa pytam ze ak by som otehotnela skorej či to nemôze škodit, take vysoke davky.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Neuškodí. Vitaminy sk. B jsou rozpustné ve vodě a jejich přebytek se vyloučí močí. Škodlivý by byl nedostatek zéj. vit. B11 (kys. listové) a B12. Užívat je můžete tedy i v těhotenství. Nyní stačí užívat 1 tabletu obden. V těhotenství potom každý den jednu tabletu. Upozorním také na sytě žlutou barvu moči, která se u užívání B-komplexu vyskytuje. Nejedná se o žádnou patologii.

Komentáře uživatelů ...

dendi
28. 1. 2012 17:37:12
my sme sa tiež snažili otehotniet a mne doktor odporučil Femibion 800 a za dva mesiace som bola v tom :-D velmi sme sa potešili skuste aj vy počula som že pomohol viacerým tehulkám:-D a dokonca ho beriem stále tak mi poradil doktor pretože znižuje riziko potratu

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk