34804  13. 2. 2012 9:04:33 - akires

Časté nočné budenie a nekľud

Pekný deň prajem.
Chcela by som sa opýtať. Naša malinká má osem a pol mesiaca a stále je okrem prikrmovania kojená. Problém však je že sa často v noci budí a je nekľudná uspokojí sa len na prsníku a stále sa naň prisaje a papá aj po hodinke niekedy po dvoch. Kojím hlavne už len z jedného prsníka lebo ten druhý nechce.Ako zistím či je moje mlieko ešte postačujúce, či mi nieje v noci hladná? Ďakujem
PS: Nechce mi vôbec fľašku ako ju na ňu naučiť?

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Podle toho co píšete, to vypadá že je malá vnoci hladová, budit se však může i kvůli tomu, aby se ujistila že jste stále u ní, zklidní ji Vaše přítomnost, teplo a to, že cítí Vaše srdíčko. Doporučím Vám vyzkoušet před spaním podat nějakou sytivější kaši nebo mlíčko s kaší.

Co se týče lahvičky, nedivím se, že ji odmítá :) Pokud je zvyklá jen na Váš prs, který má svou specifickou "vůni", případně na lžičku a nyní jí cpete do pusy něco plastového, co nevoní úplně vábně, bude to vystrkovat z pusy. Zkoušejte jiné značky saviček, ideálně takové, které jsou tvarované jako mateřský prs (např. značky tomnmee tippee má takové).

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí