35107  22. 2. 2012 16:22:28 - agartka

Urológ či gynekológ?

Dobrý deň.
Pred necelým týždňom mi skončil menzes.V posledné dni krvácania ma strašne začal bolieť močový mechúr,pravdepodobne som prechladla,mala som neustále nutkanie chodiť na malú potrebu,no,takmer nikdy nič zo mňa nevyšlo.No,napriek tomu som mala neustále pocit plného močového mechúra.A keď aj niečo vyšlo dosť to bolelo a musela som silno tlačiť.Asi dva dni som mala aj "rezáka",ale to len zo začiatku.Ten mechúr ma naozaj veľmi bolel,zle sa mi sedelo,pila som urologický čaj,naparovala som sa nad bylinkami.Bolesť ustúpila,ale dnes mi to doslova vrazilo do boku.Neviem to presne definovať,ale tá bolesť je prudká,bolí to najmä pri pohybe,ale aj pri dýchaní.Je to vpravo pod rebrovým oblúkom na boku,ale akoby to začínalo na chrbte a na ten bok to len vystrelovalo.Začalo to z ničoho nič.Ráno ma ešte bolel ten mechúr a v priebehu dňa akoby mi to prešlo na ten bok.Napadlo ma už aj či by to nemohol byť slepák,ale keďže som mala problém s tým močením,tak to dávam do súvislosti s tým.Príp.by to mohol byť vaječník?Naozaj neviem,som zúfala,poraďťe mi,prosím.lebo,ak mám ísť k lekárovi,tak v podstate ani neviem k akému.K urológovi,na gynekológiu,...?Ďakujem za odpoveď.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Dle mého názoru je ve Vašem případě vhodnější vyhledat urologa, ale je vysoce pravděpodobné, že si lékař vyžádá i gynekologické vyšetření. Doporučuji lékaře vyhledat co nejdříve, mohlo by se jednat např. o zánět ledvin ev. ledvinový kámen.

Komentáře uživatelů ...

agartka
28. 2. 2012 15:44:08
Ďakujem pekne za "skorú" odpoveď po týždni.Dnes som bola u lekára a mám zapálenú obličku...V úvode máte napísané "S námi se vyhnete zbytečným návštěvám lékaře" a "Jsme Vám k dispozici 24 hodin denně a 7 dní v týdnu".A práve kvoli tomu som Vám napísala.Nechcela som ísť k lekárovi s nejakou hlúposťou,keďže som naozaj nevedela čo mi je a práve preto som sa chcela poradiť s Vami.Veď na to ste vraj tu,máte to napísané aj na úvodnej stránke.Lenže,pokiaľ sa človek dočká odpovede,tak môže aj umrieť dovtedy.Keby ste boli k dispozícii naozaj nonstop,tak by som dostala odpoveď na svoju otázku oveľa skôr a nemuselo to zájsť takto ďaleko.Ešte raz ďakujem!
Specialista [Internista]
3. 3. 2012 15:41:34
Važená uživatelko, Situace mě opravdu mrzí. V případě domněnky, že akutní nesnesitelnou bolest, je nejvhodnější řešit přes internet a myslet si, že se jedná o banalitu, tak nevím, co si mám myslet. S akutním problémem se VŽDY musíte osobně obracet na lékaře a nikoliv čekat na odpověď v poradně! Nesvalujte prosím tedy vinu na nás a zkuste se nad celou situací ještě jednou opravdu zamyslet, kde došlo k pochybení (zánět ledvin nevznikne ze dne na den), předchází mu celé řada doprovodných příznaků a myslet si, že jde o banalní záležitost a tudíž nevyhledat lékaře je určitě na pováženou. Mimochodem nelze sedět 24h u PC a čekat na položení otázky a následně odpovídat. Já se např. každý den vracím cca v 22:00 a na dotazy odpovídám do půlnoci a někdy i déle, takže v případě, že je dotazů opravdu mnoho, může se doba odpovědi prodlužovat. Navíc některé dotazy vyžadují další konzultaci u kolegů z oboru, takže odpověď může trvat trochu déle. Přeji brzké uzdravení.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot