35841  14. 3. 2012 19:30:34 - 7777

Trápení

Dobrý den,
chci se zeptat co mam delat uz jsem jednou psala mam takovy problem ze nevim co dal zila jsem s pritelem 15 let mame spolu 3 deti 2 kluky a dceru kluci maji 14 a 10 let dcera 5 roku .pred rokem jsem zjistila ze mi pritel zahyba on se priznal a ze to uz neudela celkem mi zahnul behem roku 4x tak jsem psala a ptala jsem se co mam delat pani doktorka mi napsala ze mam situaci zvazit kvuli detem tak sem s pritelem zustala po po 2 mesicich jsem zjistila ze to nejde byt spolu porad mi lhal a nasel jsi zase pritelkyni tak pred tydnem odesel a nechal nas kdyz sem mu psala a volala tak sme si otom promluvily znovu a on mi rekl ze chce byt sam a ze sem tam dojde domu za detmi ale vratit se nechce jenze deti ho chcou doma ale on jsi chce uzivat a zaroven jezdit sem tak za detmi ja to takhle nechci tak nevim co dal jemu 36 a myslym si ze neni tak mladi aby jsi ted uzival kdyz mame jeste tak malou dcerku ktera ho potrebuje ale on ma svuj svet ve kterem ted momentalne zije byt sam uzivat si chodit do hospody a kamarady ale co ja a deti vcera dojel za detmi a mi sme se zase pohadaly a tak moc ze jsem mu dala facku on mi to nevratil to ne ale rekl mi ze jsem to posrala jeste vic myslite ze ma cenu se dat zpet dohromady nebo je lepsi abysme zily kazdy zvlast ikdyz mne to dost boli ze neni snami doma .pomoz te mi

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ste vo veľmi zložitej situácii. Mne sa však zdá, že otázka neznie, či má cenu dať sa ešte dohromady, ale skôr ako zvládnuť odlúčenie. Znie to tvrdo, ale píšem to preto, lebo z toho čo čítam jasne vyplýva, že Váš priateľ má iné priority ako rodinu. Napriek tomu, že máte pravdu - deti ho potrebujú a pre Vás je to nová a ťažká situácia, nedajte sa do postavenia, že ho budete presviedčať. Aj Vaše deti ľahšie zvládnu, keď otec sem-tam príde, ale doma zavládne pokoj, ako neustále hádky a napätie. Neviem odhadnúť na koľko je Váš priateľ schopný sa zmeniť, fakt však momentálne je, že sa zmeniť nechce - overila ste si to už viac krát.
Zamerajte sa na istý čas len na svoje deti, venujte im svoju myseľ, tiež určite máte niekoho blízkeho, s kým sa môžete porozprávať vo voľných chvíľach, možno časom dohodnite s priateľom nejaké podmienky návštev. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy