35843  14. 3. 2012 19:37:04 - Soty

Varlata

Dobrý den, chci se zeptat na můj problém.
Je to už asi 2-3 roky možná déle co jsem zjistil že mám dost svěšené varlata a levé varle je dokonce o mnoho níž než pravé a šourek mám delší než penis v normálním stavu. V šourku mám dost žil a některé žíly jsou podle mě dosti velké a nevím zda-li je to normální, mám u levého varlete ''jakoby'' chuchvalec žil jako kdyby to tam bylo zašmodrchané. Nebolí to ale kamarád mi dnes ve škole řekl že měl kýlu varlat. Ptal jsem se ho jakou kýlu varlat že jsem to nikdy neslyšel a on mi řekl že tam měl velké žíly a že díky tomu je možnost být neplodný. Tak prosím o radu co mám dělat nebo jestli si musím dojít k doktorce. Je mi 19 let a trápí mě to. Omlouvám se za chyby v textu ale píšu to velice na rychlo.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Nejde o kýlu jako takovou, ale tvz. varikokélu, což je rozšíření žil v oblasti šourku, které může být opravdu při dlouhodobém neřešení, edna z příčin neplodnosti. Ve vlastním zájmu tedy doporučím vyhledat urologa, který vás vyšetří a provede UZ, kde zjistí případné nesrovnalosti. Levé varle je fyziolog. uloženo níže. V tomto případě tedy nejde o žádný problém.

Komentáře uživatelů ...

Bader
15. 3. 2012 10:58:12
V podstate všetko čo opisujete nemusí byť žiaden problém. Skôr - strach má veľké oči!!! Veľkosť varlat u mužov je rôzna, sú teda väčšie i menšie. Umiestnenie v nie rovnakej výške je normálne u každého. Keďže máte väčší "šourek" tak ozaj môže byť väčší ako penis v kľude. Aj v tomto sú u mužov rozdiely a nie je to chorobný stav. Ten "chuchvalec " žil je semenný povrazec, ktorý ma každý muž. U niekoho je silnejší výraznejší u niekoho jemnejší. Takže žiadne obavy. Nedajte na slová kamošov a radšej si niečo prečítajte z anatómie. Buďte v kľude sta zdravý. Ak však by ste mal nejaké bolesti, pocit ťahania v týchto partiách, alebo nejakú nepohodu poraďte sa s problémom u urológa.
Soty
15. 3. 2012 13:14:17
ďakujem vám za zprávu ! Len neviem či by nebol lepšie obrázok šourku. Každopádně keď bude problém tak sa bu´d ozvem eště raz a nebo zajdem k doktorke ! :)
Soty
18. 3. 2012 13:04:45
Dobře, vyhledám odbornou pomoc. :(
dicker
18. 12. 2013 20:18:34
Dobry den, mam podobný problém. V mem právem varleti mam divny pocit a je trosku teplejší. Pod varletem jsem nahmatal jakoby nateklou žilu nebo nejaky chuchvalec žil. Chtěl bych se zeptat co s tím? Mam to uz tak 14 dni, ale teprve poslední týden me to začlo trosku pobolivat a nenechá me o v klidu :(

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot