362  16. 1. 2009 19:20:24

Bábätko

Dobrý večer, žijem v zahraničí a som tehotná, ale tu je taký systém, že chodím iba k hlavnej sestre a nie ku gynekológovi na vyšetrenie. Dnes som bola na vyšetrení a povedala mi, že moje bábätko je menšie ako by malo byť. Mám strach, že niečo nie je v poriadku.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ja viem, že máte strach. Človek prirodzene z neznámeho máva strach a obavy, pokiaľ mu to kompetentní navysvetlia. Neviem ako veľmi je vaše bábätko menšie, takže veľmi ťažko sa mi reaguje. Obvykle termín pôrodu, ako aj dĺžku tehotentsva (teda, v ktorom týždni tehotenstva ste)určujeme podľa vami udaného termínu prvého dňa poslednej menštruácie. Tento údaj je len veľmi približný a teda sa môže stať že, keď sa urobí ultrazvuk, tak je tam menší rozdiel medzi dĺžkou tehotenstva stanoveného podľa poslednej menštruácie a dĺžkou stanovenou pomocou ultrazvuku, ale nemusí to značiť niečo zlé.

Komentáře uživatelů ...

17. 1. 2009 9:06:37
Som v 7 mesiaci a predtým, keď mi robili ultrazvuk, tak všetko išlo dobre, ale mám takú robotu, že chodím celý deň a niekedy sa dosť namáham, že večer mám trochu tvrdé brucho.
17. 1. 2009 9:33:37
Po väčšej námahe ( a hlavne, ak ste celý deň na nohách), tak vám môže občas tvrdnúť bruško. S blížiacim sa termínom pôrodu sa tieto sťahy budú objavovať častejšie, pretože už sa organizmus bude pomaly pripravovať na pôrod. Skúste sa poradiť so svojím doktorom o užívaní Magnézia, ten by mohol tvrdnutie bruška zmierniť, ale nesmie sa brať až do pôrodu, lebo si tým pôrod môžete oddialiť. Dobré je, vždy, keď budete mať čas pre seba, tak si sadnite a vyložte si nohy a relaxujte. (pôrodná asistentka)

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk