38618  13. 6. 2012 0:28:15 - greenJ

Pálení močové trubice a zarudnutí žaludu

Dobrý den,
mám již déle trvající problém. Asi před pěti lety mě začala pálit močová trubice na jejím konci. Poprvé vše bylo přeléčeno ATB jako zánět močových cest. Pálení však dále neustávalo i když bylo v menší intenzitě. Tento problém trvá dodnes. Pálení však není spojeno s močením a objevuje se nepravidelně i mimo něj, častěji se vyskytuje po vymočení. Nejčastěji jej pociťuji ve chvílích kdy je teplo a mám nepříliš prodyšné kalhoty a ve chvílích, kdy se necítím po tělesné stránce zcela dobře. Navštívil jsem s tímto problémem kromě praktického lékaře i urologa. Z testů ze vzorku moči nebylo nic prokázáno a řekl mi, ať to neřeším, což jsem udělal. Negativní byly i testy na chlamýdie a jiné pohlavní nemoci. Před necelými dvěma roky se mi však na žaludu objevily zarudlé flíčky. Zarudnutí obvykle doplňovalo i pálení. Dle kožního lékaře šlo nejspíše o mykózu (bez testů) a přeléčil jsem jí canestenem. Tento problém se však vracel a proto jsem navštívil venerologii, kde také nebylo nic zjištěno (z krve / moči. Stěr mi nebyl nikdy dělán). Jsem sledován na nefrologii z důvodu výskytu malých stop krve v moči a většímu množství bílkovin, než je běžné. Zde jsem tento problém také konzultoval. V moči mi byl nalezen streptokok a úspěšné přeléčen ATB, problém však zůstal. Zarudnutí se mi nyní vrací poměrně často (myslím, že tak každé 2-3 týdny) a rád bych tento problém, i z osobních důvodů, vyřešil. Partnerku mám dlouhodobou a raději používáme kondom aby nedošlo k přenosu. Což ale i vzhledem k možnému plánování rodiny není udržitelné. Zarudnutí nyní obvykle během 1-2 dnů zmizí, ať použiju canesten, nebo ne. Minulý měsíc jsem canesten používal 2-3 týdny v kuse a přesto se během této doby zarudnutí objevilo. V poslední době začnu cítit ono pálení téměř ihned po požití alkoholu. V průběhu dalšího pití pak však obvykle zmizí. Nepozoruji žádnou souvislost mezi těmito problémy a pohlavním stykem/masturbací. V poslední době mám trochu podezření na souvislost na sýry z kravského mléka, ale zatím se mi to nepodařilo potvrdit. Nevím, jestli to nemůže souviset i s vyšším výskytem bílkovin v moči. Alergický jsem na běžné věci (prach, roztoče), beru prášky na vysoký tlak. Je mi 26 let, jiné potíže nemám. Za případnou radu, budu vděčný. Stejně tak i za případné doporučení kam se obrátit (ideálně i na konkrétní pracoviště v Praze).Děkuji

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Pálení močové trubice a zarudnutí žaludu

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Vaše domněnka je pravděpodobně správná. Dle popisu obtíží se s největší pravděpodobostí jedná o alergickou reakci na blíže nespecifikovaný podnět.Doporučil bych návštěvu PL, který vypíše žádánku na alergologické vyšetření, kde provedou podrobná vyšetření na různé alergeny. Může jít např. i o rekaci na prací prášek. S proteinurii stav souviset nebude. Na zmírnění obtíží můžete používat odvar z řepíku.

Komentáře uživatelů ...

Bader
13. 6. 2012 5:23:03
Nie som odborník, ale skutočne to vyzerá ako alergia. ( latex, gely, mydlo...). Umývajte sa jedine detským mydlom, alebo len vlažnou vodou. Zmeňte všetky výrobky čo sa týka druhu zloženia a používajte len tie ktoré sú na zvlášť citlivú pokožku, alebo pre deti. I keby to priamo hneď nepomohlo to čo máte vám až tak vadiť ozaj nemusí. Nie je to prenosné je to len reakcia vašej pokožky na nejaký podnet. Ak sa vám to podarí zistiť ( asi veľmi ťažko ) pokožka sa ukľudní a podobná reakcia sa stratí.
greenJ
14. 6. 2012 0:05:07
Díky za reakci. Také mám podezření, že může jít jen o alergii, možná potravinovou (penis si již delší čas omývám jen vodou bez mýdla, jako reakce na kondom/gely to myslím není - soudím podle časové souslednosti).
modez
8. 10. 2012 19:20:31
Dobry den chtel bych se prosim zeptat jestli uz se vam to podarilo vylecit ? Dekuji Tomas.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot