42208  14. 10. 2012 15:41:07 - xGingerx

Neplodnost?

Dobrý den.
Před dvěma lety jsem vážila 67kg. na výšku 167cm., a proto jsem se rozhodla zhubnout. Podařilo se mi, ale až příliš. Moje váha po roce byla 46kg. Byla jsem spokojená, že jsem zhubla, ovšem přišly s tím i problémy. Úplně jsem mi vymizela menstruace a gynekoložka mi nasadila antikoncepci, abych menstruovala. Řekla mi, že mám zmenšenou dělohu a začala mluvit něco o tom, zda-li už chci dítě. Vymizení menstruace prý může znamenat neplodnost. Nyní jsem přibrala přes 10kg. a má postava už podvyživená není. Jestliže jsem byla neplodná a nyní mám normální váhu, znamená to, že již plodná opět jsem nebo neplodnost zůstává, když už byla jednou ztracená?Děkuji za odpověď.

LachetaJ   LachetaJ [Gynekolog]
Dobrý den. Menstruace a plodnost sovisí s ženskými pohlavními hormony. Při metabolismu hormonů je důležitá tuková tkáň. Pokud jste nyní opět připrala, máte mestruaci i bez antikoncepce, mělo by to být opět vše v pořádku.

Komentáře uživatelů ...

natali86
18. 10. 2012 10:07:31
dobry den chcela by som vediet ci ma moze tehotensky test klamat ak ma bolia prsniky,mam krce v bruchu ako pred menstruaciou ? urobia som si tehotensky test 4 dni po styku a vysiel mi negativny mozem byt aj tehotna alebo zdravotne problemi ? dakujem za rady
LachetaJ [Gynekolog]
22. 10. 2012 9:24:07
Těhotenský test je pozitivní cca 14 dnů od oplodnění.
kattulda001
22. 10. 2012 14:17:30
Dobrý den, s přítelem se snažíme více jak 2 roky o miminko. Po vysazení HA(brala jsem jí 5 let) se nedostavila menstruace, proto mi má doktorka píchla injekci po které jsem menstruaci dostala. Další měsíc se opakovala stejná situace, proto jsem začala užívat Proveru. Proveru beru již 2 roky a nyní ztrácím menstruaci i ted přesto že prášky pravidelně užívám. Paní doktorka mi proto dnes opět píchla injekci a ted cekat. Ptala jsem se doktorky jak to chce řešit dále, odpověděla mi že zbývá čekat, že jsem mladá(je mi 21let, přítelovi 33). Do toho jsem poslední rok neměla v pořádku cytologii-měla jsem stupeň 4. Před měsícem konečně cytologie vyšla v pořádku. Je možné aby zánět ovlivnil naše pokusy o miminko? Jak by jste můj problém řešili vy? Máme navštívit nějakou poradnu pro sterilitu? Nebo změnit gynekologa? Děkuji za odpověď.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk