42230  15. 10. 2012 10:33:00 - Mosa

Bulimie u mužů

Dobrý den,
prosím potřebovala bych radu. Můj manžel (43 let), tajně zvrací po jídle, většinou po hlavním - obědě, už to trvá strašně dlouho, jsme spolu 10 let, když jsme spolu začínali žít, už to trvalo, pak během dovolených, doma, včera jsem na to přišla opět, myslela jsem že už je to v pořádku, že je klid, že toho nechal, bohužel.. manžel si samozřejmě nepřizná, že je problém, nechce to vůbec řešit, zapírá, lže, vymlouvá se. Asi to není denodenně, ale i tak. Mám o něj strach, jsem o 13 let mladší, pořád se bojí že si najdu mladšího, zřejmě to patří k nějakému "komplexu", strachu, že bude tlustý, starý a já mu uteču, nebo jinak nevím k čemu si to přikládat. Jednou ve slabé chvilce mi přiznal že to co bylo, bylo, ale že teď už je klid, evidentně není.. Dnes ráno jsem mu řekla že mu moc ráda pomůžu to řešit, že někam zajdeme, poradíme se, zapírá, že to bylo jen jednou, vyjímečně, včera, že mu nesedlo jídlo atd.. Co mám prosím dělat, asi je to marné, dokud to nechce řešit on sám... Jaké mohou být následky po takové dlouhé době?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Následky môžu byť veľmi vážne, poruchy príjmu potravy končia často aj smrťou, pretože telo nedostáva dostatok živín a tak človek môže skolabovať. Pokiaľ to manžel nechce riešiť sám, tak bude ťažké ho prinútiť ísť k lekárovi, avšak na návšteve lekára by som trvala. Nie je to choroba, ktorá sa dá zvládnuť doma bez odbornej pomoci. Ja by som Vám odporúčala s manželom sa vážne porozprávať a trvať na návšteve lekára a vyšetrení. Takéto vyšetrenie robí psychiater. Bulímiu treba liečiť, inak sa Vám môže stať, že o manžela naozaj prídete, lebo to nezvládne jeho organizmus.
Mgr.Trileta   Mgr.Trileta [Psycholog]
Dobrý den, toto je opravdu problém, který je dobré řešit návštěvou psychologa. V případě, že by to skutečně souviselo se strachem týkajícím se vztahu, mohla by k tomu postačit i manželská poradna, kde by mohl otevřeně svůj strach ventilovat a vy jste ho mohla ujistit, že neplánujete opustit jej. Držím pěsti, aby se vám to podařilo zdárně vyřešit.

Komentáře uživatelů ...

Bader
15. 10. 2012 19:04:34
Poradiť sa s psychológom. Začnite ho navštevovať sama. Pretože manžela tam sama nedostanete. Predpokladám, ak manžel to chce riešiť pridá sa.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy