42480  25. 10. 2012 22:01:18 - FilipI

Mžiky před očima

Dobrý den,
jsou to cca. dva týdny, kdy jsem pocítil "zhoršení" zraku a vytvoření bílých teček před očima (pravděpodobně fosfény). Neřešil jsem to a po cca. dvou dnech odezněly. Problém nastal před týdnem, kdy mě začala bolet levá oční bulva, při dotyku a při pohybu do stran. Po čtyřech dnech se mi objevily na levém oku ty samé mžitky, jako před dvěma týdny. Tentokrát výraznější a to natolik, že mi při koukání levým okem dělá problém přečíst větu (ztrácí se mi slova). Není to jenom u čtení, ale pořád... můžete si to představit jako filtr, který se nepohybuje (dočetl jsem se pouze o pohybujících se tečkách). Byl jsem na očním (dva dny zpátky), kde jsem se toho moc nedověděl..., dostal jsem protizánětlivé kapky a kontrola mě čeká příští týden.
Nejsou velké, spíš bych řekl, že je to takový "nezpočitatelný" filtr s miliony teček, které mi "překáží" ve výhledu. Jsou po celém oku. Denně pracuji s PC několik hodin. Děkuji.

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, ony bílé tečky budou spíše sklivcové zákalky, které se mohly vytvořit i v důsledku zánětlivého procesu (například při zánětu zrakového nervu). Pokračujte v zavedené terapii a dostavte se na kontrolu dle plánu. Na dálku nevím, co pro Vás více může udělat...není žádná otázka a bez vyšetření není možné stanovit přesnou diagnózu, ani neuvádíte název očního léčiva.

Komentáře uživatelů ...