43944  26. 12. 2012 13:26:46 - SIARA

Priečna poloha plodu a placenta je nízko

Dobrý deň!
Som 30.týždni tehotenstva a pred dvoma dňami mi gynekolog zistil,že mám placentu nízko do teh.knižky mi napísal nízko marginalis. čo to znamená?Ak sa to nezmení je niaké riziko pri pôrode? A čo ak bábo sa neotočí a bude aj počas pôrodu v priečnej polohe? Vopred dakujem za odpovede.

LachetaJ   LachetaJ [Gynekolog]
Dobrý den. Placenta se v průběhu těhotenství vysouvá nahoru, tzn. že je velmi pravděpodobné, že v termínu porodu nebude představovat problém. Pokud zůstane dole a dítě by bylo v příčné poloze, je třeba udělat císařský řez.

Komentáře uživatelů ...

budemmamou
9. 1. 2013 13:15:01
Ahoj, ja mam rovnaku diagnozu, pricom okraj placenty precnieva cez vnutorny krcok. Lekarka ma ubezpecila, ze je to nebezpecne iba ak by som zacala krvacat, vtedy hned do nemocnice. Porod ma caka cisarskym rezom (ale ja mam aj vcestne cievy Vasa Praevia) v 36tt Drzim prsty.
SIARA
11. 1. 2013 12:28:32
Ahoj!Mne zas doktor moc o tom nepovedal,povedal len to,že nemám nič ťažké dvíhať.A,že to vyzerá na cisárský.A ešte sa mi začína krčok skracovať a otvárať som sa začala 28-týždni tak musím veriť,že to vydržíme s bábom ešte mesiac.Len mňa tá neistota velmi ubíja neviem na čo sa mám pripraviť či na cisársky,alebo prirodzený pôrod.Tebe to kedy povedali,že budeš mať cisársky?Dúfam,že to u Teba dobre dopadne,tiež držím palce.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk