45841  13. 3. 2013 11:40:50 - Anetka1990

Flekatý jazyk - "bílá kolečka"

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou. Již dlouho mám problém s jazykem. Mám na špičce jazyka taková ohraničená bílá kolečka a strašně to pálí a je to nepříjemné. Jinak celý jazyk je tvořen povlaky.A posledním týdnem mě pálí i žáha a hůř se mi dýchá (bolí mě mezi prsy). Má paní doktorka si myslela, že je to nedostatkem vitamínů B. Tak jsem začla pravidelně používat B - complex, ale vůbec se mi to nelepší. Někdy mi to přijde i horší. Přes zimu jsem měla i antibiotika, byla jsem po Silvestru na krvi, vše v pořádku - všechny hodnoty. A poté jsem byla 2 krát na kontrolách a i odběr z prstu mi byl udělán 2 krát a zase hodnoty v pořádku. Také moč jsem dávala, zase vše OK. Ale měla jsem vždy naměřenou zvýšenou teplotu. Ale doma si ji nikdy nenaměřím. Říkám si, že to je třeba jen teploměrem. Je možný, že to mám jen psychický? Stěry z krku mi však nebyly udělány. Může se i tam něco zjisit? Už mám strach, co mi je a docela jsem z toho nevózní. Jen co mě uklidňuje, že z krve se pozná hodně. Ani o oslabené imunitě ani zmínka. Moc děkuji za radu.
S pozdravem Aneta K.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Aneto dle popisu bych soudila na plísňovou infekci, Navštivte prosím svého lékaře, který Vám doporučí léčbu. Je vhodné zamyslet se také nad dietními opatřeními (omezení příjmu cukrů).

Komentáře uživatelů ...

Anetka1990
15. 6. 2013 8:11:20
Dobry den,muj problem se nezmenil.Udelany stery jazyka,krku a vse v pořádku.Byla jsem i na te hadicce do zaludku a vse OK.Ale mam ten jazyk spis bile povlekly a na spicce jazyka takovou bilou mapu,ktera je lehce i vzadu jazyka.Na spicce jazyka lehce cervene tecky.Uz mi to dokonce jednou vse zmizelo a dokrorka mi rekla,ze uz mam zdravy jazyk.A je to tu nanovo.Cejtim i unavu,ale v noci moc toho nenaspim.Bojim se ze strachu.Uz nevim,jaka vysetreni bych si mela nechat udelat.Ale boli me i bricho.Ale zaludek je v pořádku.Ale nechce se mi verit,ze by to mohlo byt jen z nervu.Dekuju za kazdou radu.Aneta K.