45979  19. 3. 2013 15:08:09 - Lonidis

Tlak nad pravým varletem

Dobrý den,
asi před měsícem jsem navštívil urologickou ambulanci, měl jsem tlak nad pravým varletem. Řekli, že neví co mi je, a dali mi antibiotika. Nepomohly mi, dali mi další. Ty mi taky nepomohly, a jelikož pořad nevěděli co mi je, a potíže přetrvávaly, sice s přestávkami, ale přetrvávaly tak jsem šel jsem na ultrazvuk, dopadl v pohodě. Moč, v pohodě. Krev taky v pořádku. "Testikul. onkomarkery - v normě." Řekli, že neví co mi je, a že mám přijít za 3 měsíce na kontrolu. Od této poslední návštěvy (6.3.2013) se mi to zlepšilo, ale momentálně (19.3.2013) se mi ten tlak zase vrátil. Není to žádná velká bolest, ale nemůžu se kvůli tomu soustředit. Většinou po koupání to mám hodně citlivé. Zasílám foto. Malý výstupek, nad pravým varletem, na levé to není. A přesně tam mám ten menší tlak. Ve zprávě doktor napsal: "vpravo hmatný průběh těla nadvarlete při jeho hlavě, lehce citl." Nevíte jak byste mi mohli pomoct? Děkuji za všechny názory.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Příčinou by mohly být rozšířené žíly - varikokéla. Podobné potíže by mohla způsobovat i tříselná kýla. Závažnou patologii obvykle dokáže odlišit ultrazvuk.

Komentáře uživatelů ...

Lonidis
24. 3. 2013 20:14:34
děkuji za odpověď. Na ultrazvuku jsem byl, ale varikokéla se neprokázala a poslali mě domů s tím že si mám vzít ibalgin. Už fakt nevím co by..
ThomasMell
31. 3. 2013 21:15:01
Mam rovnaky problem.. Zacal den potom ako som isiel bez spodneho pradla v teplakoch cca 2 kilometre v snehovej fujavici.. Myslel som ze mi len nachladly.. Mierna bolest pretrvava uz 5 den takze po sviatkoch idem urologovi.. Este som si vsimol ze mi zachadza uplne dovnutra v chlade.. Ak nieco zistim ozvem sa.. S pozdravom

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot