48894  11. 8. 2013 21:13:21 - deebee603

Mononukleóza + tetování

Dobrý den,
měla bych jeden dotaz co se týče mononukleózy. Prodělala jsem ji loni na podzim, říjen až prosinec 2012, a před nástupem do nemocnice se paní doktorka několikrát ptala, jestli náhodou nemám tetování (nemám) a jak dlouho mám piercing v pupíku (nyní rok a půl), bylo mi divné, že by to na to mohlo mít nějaký vliv, ale nemělo; oproti tomu se ale třeba vůbec nezmínila o tom, že bych měla vysadit HA, kterou mi striktně zakázali až v nemocnici. HA jsem začala znovu brát až na konci května, doktorka říkala že když testy budou v pořádku tak bude možné ji znovu nasadit. V červnu jsem byla na preventivní (17) a rovnou jsem si domluvila kontrolní odběry na jaterní testy. Ty byly zvýšené jen o pár setin nebo desetin, teď nevím přesně, ale prý se mám hlavně nadále vyvarovat problémových potravin; HA beru dál.
Ale dotaz je směrovaný spíše na to tetování, chtěla bych si ho pořídit v nejbližších měsících, nejlépe asi na zimu. Ale chtěla jsem se tedy zeptat, jestli to na to může mít vliv, tetování nechci nijak velkých rozměrů, cca 5x5cm. Jen mě zajímá, jestli by se zdravotní stav mohl nějak zhoršit po tetování.
Mnohokrát děkuji za odpověď!

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Tetování v neověřených salonech sebou nese značná zdravotní rizika. To je i důvod, proč lidé s čerstvým tetováním nebo piercingem nesmí darovat krev.

Komentáře uživatelů ...