51481  29. 1. 2014 23:26:40 - MARJANA17

Řežu se a přejídám

Ve 12ti letech mě znasilnili a od tý doby se řežu ,řekla jsem to kamarádce, ta se mi snaží pomoct ,ale ta ma ted svoje problémy a ja ji nemužu zatěžovat svýma problémama a snažím se sama přestat, ale když je nějaký problém tak to nejde překonat ,ale přesto se snažím problém je ,že když se neřežu tak se přejídám .. a za měsíc jsem přibrala 5 kilo .. a popravdě bych byla radši štíhlá s par jizvama než obézní .. nejraději bych nedělala ani jedno a měla krásný zdravý život bez zbytečných bolestí a problému ale problemy tu vždycky budou a ja to vím, ale chci to zvládat s zdravým rozumem ale nevím jak .. nikomu jinýmu se svěřit nemužu, rodina je zlá a jen by se mi vysmívali, ve škole by je to nezajmalo a peníze moc nemam takže ani psychologa nemužu navštívit .. tak se ptám jak bych si mohla pomoct sama ?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Tento problém patrí do rúk odborníka. Sebapoškodzovanie je vážna porucha a bolo by naozaj veľmi rozumné, ak by ste sa odhodlali to povedať buď rodičom alebo aspoň sama zašla za praktickým lekárom. Praktický lekár Vás odporučí psychiatrovi, ktorý presne vie ako Vám má pomôcť. Liečba je v tomto prípade plne hradená poisťovňou, takže nemusíte mať strach, že budete platiť. Ale určite to riešte s odborníkom.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
30. 1. 2014 10:58:49
Milá slečno s tímto problémem se bohužel nejspíše sama neporadíte. Napište email na svoji zdravotní pojištovnu a oni Vám poradí, jaký psycholog či psychiatr ve vašem okolé má uzavřenou smlouvu s vaší pojištovnou. To znamená, že ho budete moci navštěvovat zdarma. Nekažte si život a odhodlejte se k tomuto kroku.
PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
30. 1. 2014 22:08:31
Netreba písať poisťovni, obvodný lekár musí mať zoznam lekárov, kt.majú zmluvu s poisťovňami.
pedesaa
31. 1. 2014 11:50:14
Pro mě tedy osobně bylo jednodušší vyhledat rovnou psychologa(psychiatra)než se se svým problémem svěřovat ještě praktickému lékaři ale určitě je to taky možnost. :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy