52816  20. 4. 2014 12:02:10 - exim

Nadměrná stažitelnost předkožky

Vážený pane doktore,
obracím se na Vás ohledně problému se svojí předkožkou. Je mi 21 let a před necelým čtvrt rokem jsem začal sexuálně žít, přičemž jde o to, že jsem zpozoroval, že s narůstajícím počtem penetrací se moje předkožka začala stále dál a dál stahovat a tělo penisu se pod ní začalo stále více a více odhalovat. Původně jsem byl schopen stáhnout předkožku jen těsně za žalud, nyní však při erigovaném stavu mi jde předkožku stáhnout natolik, že se mi odkryjí dobré 2 cm těla penisu za žaludem.
Obávám se přitom, že toto stahování bude pokračovat - totiž že kůže, která byla dosud srostlá s tělem penisu, se bude postupně od něj (stejně jako ta těsně za žaludem) oddělovat.
Problémem přitom s ohledem na to je několik skutečností. Jednak to, že můj takto odhalený penis nevypadá příliš esteticky. Poté však zejména skutečnost, že dál a dál odhalovaná sliznice penisu pod kůží je velmi citlivá a při styku způsobuje penetrace kvůli tomu ne příliš příjemné pocity. Nepříjemné pocity mi však také způsobje vůbec celé stahování předkožky při penetraci - děje se totiž při ní až zcela "nadoraz" - tj. do co největšího stažení předkožky a v zadní části penisu se přitom hromadí relativně velké množství kůže předkožky. Tyto pocity přitom u mě vedou k částečnému ochabování penisu, takže během soulože musím z partnerky vždy penis po určité době vytahovat a pár sekund masturbovat, aby se obnovila plná erekce a mohli jsme v souloži pokračovat. Při masturbaci totiž nemusím předkožku stahovat zcela, takže k vyvolání oněch nepříjemných pocitů nedochází. Tento fakt je však ale během soulože dosti rušivým, takže bych jej rád nějak vyřešil.
V souvislosti s tím mě napadlo, jestli neexistuje zákrok, při kterém by byla odstraněna část předkožky - např. cca 1 cm - tj. nějaká částečná nízká obřízka v menším provedení. Plnou obřízku ani částečnou obřízku v úplném provedení se mi z estetických důvodů podstupovat nechce.
Děkuji za odpověď.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Nadměrná stažitelnost předkožky

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Dle mého názoru je vše v pořádku a nic by sa dále zhoršovat nemělo a nedoporučoval bych žádný výkon. Můžete podstoupit odtsrnění pouze části předkožky, ale pravděpodobně do budoucna dojde k znehodnocení i jejího zbytku.

Komentáře uživatelů ...

Bader
23. 4. 2014 19:33:13
K ďalšiemu "uvolňovaniu" už nedôjde. Predkožka sa nemôže ďalej sťahovať. Fyzicky to nie je možné, nemajte obavy. Proti nepríjemným pocitom na "uvoľnenom" mieste skúste používať viac lubrikantu. Je možné, že vám trochu prekáža drsnejšie mechanické pôsobenie na citlivé miesto. Myslím,že obriezku ani čiastočnú nepotrebujete.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot