52819  21. 4. 2014 13:03:00 - Tergora

Mohu otěhotnět?

Dobrý den, chci se zeptat v podstatě na 2 dotazy.
1. Předčasně jsem ukončila užívání antikoncepce (po 1 týdnu jsem vynechala a začala mi normálně menstruace) a měla dnes nechráněný styk (1. den menstruace). Jaké je riziko otěhotnění? Někde čtu, že při pravidelném užívání antikoncepce a v prvních dnech menstruace je riziko minimální (jak moc minimální?).
2. Dotaz: přítel necítil žádnou ejakulaci, bylo na to hodně brzy, ale když ze mě vystoupil, při stisku z něho vyteklo sperma. Celkem dost, proto bych se chtěla zeptat jednak na to riziko, jednak na to, co se vlastně stalo- proč necítil žádnou ejakulaci, dokonce ani to, že se to blíží, a jestli můžu otěhotnět. Jde mi o to, jestli mám shánět pilulku Po.
Děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
1: vy ste však urobila zásadnú chybu v užívaní ATK, takže neplatí to, že ste plne chránená. Pri nedoužívaní celého platíčka ATK, kedy ich nelogicky prestanete po týždni užívania brať je riziko otehotnenia pomerne vysoké, keďže nevieme ako na to telo zareaguje a može dojsť k ovulácii.
2: ...aha... takže v tomto konkrétnom prípade, ekdy ani nedošlo k ejakulácii do pošvy, tak riziko tehotenstva nie je tak veľké, ale pokiaľ ešte tehotenstvo neplánujete, tak by ste sa pri každom pohlavnom styku mala chrániť aspoň kondómom.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk