53494  29. 5. 2014 7:58:58 - 1Milan123

Zčervenanie žaluďa a opuchnutá predkožka

Zdravím , mám tu taký problém. Berem antibiotika , sirup Ambrobene a nejaké tabletky (proti kšlu) . Berem to už druhý týždeň , lenžee asi po týždni brania sa mi na žaludi začali tvoriť také akokeby červené fliačky , postupovalo t vyššie a zhoršovalo as to , potom mi začala opúchať predkožka. Tak som si pozrel vedlajšie účinky na tabletách a bolo tam že môže dôjsť k začervenaniu pokožky. Tak som ich prestal brať , lenže sa to stále zhoršuje , tak pozrem na sirupe a tam je že môže dôjsť k svrbeniu alebo spuchnutiu pokožky . Tak už neberem ani sirup ani tablety , chcem sa spýtať odpuchne mi to samé a vráti sa mi to do normálu ? Mám 18 rokov a nechcem s tm ísť ku doktorovi :(

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Pokud to máte pouze na penisu, tak nebudou příčinou léky ale něco jiného. Předkožka musí jít stáhnout, umýt a nesmí z ní nic vytékat. V opačném případě běžte určitě k lékaři.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
29. 5. 2014 20:56:37
Před časem jsem četl, jak jeden kožní lékař popisoval alergii na antibiotika. Projevilo se to právě na žaludu a předkožce. Pokud berete antibiotika, tak přestat s braním byste měl při vážnějších příznacích a hned informovat lékaře telefonem. Lepší ale je, když jsou příznaky menší, tak léčbu zatím nevysadit a dojít na kontrolu, přestože jste objednán na jindy. Praktický lékař má vědět o alergiích pacienta, zvl. alergiích na konkrétní antibiotika i jiné léky. Myslím, že otok a další potíže zmizí samy, ale stejně byste to měl nahlásit k doktorovi a nejlépe tam osobně dojít, ať vidí, jak to vypadá. Další možností je, že ty potíže nejsou z antibiotik, lékař by položil doplňující otázky, aby zjistil, jestli tu není možná jiná příčina. V 18 letech není důvod se stydět lékaři nebo lékařce ukázat penis.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot