53570  2. 6. 2014 10:25:20 - bambop

Změna urologa

Dobrý den,chci se zeptat,po jakej době můžu změnit urologa,v únoru jsem byl u jednoho a chci jít k druhému a moje obvodní mě řekla,že až po roce,ale někde jsem četl,po 3 měsících,tak nevím,,,děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ak ste sa u daného lekára registroval, tak so zmenou musíte počkať minimálne 3 mesiace. Potom máte možnosť zmeniť registrovaného lekára. Ak však ten za ktorým chcete ísť neregistruje pac. ale pracuje tzv. na body, tak možete ísť k nemu bez čakania na uplynutie 3 mesačnej lehoty od zaregistrovania sa. To si musíte zistiť už sám, či nová lekár si vás bude musieť zaregistrovať alebo nie.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
2. 6. 2014 20:01:18
Jsem laik a nejsem si zcela jist. Pokud se ale dobře pamatuji, tak registrace se týká praktických lékařů pro dospělé, pediatrů, zubních lékařů a u žen gynekologů. Pokud jde o ostatní specializace, tak zde nedochází k registraci. Lékař si kartu u pacienta založí, ale nepobírá od pojišťovny peníze za tuto registraci. Placen je za skutečně provedené úkony. Při změně očního lékaře si lékařky vždy kartu založily, ale nechtěly dosavadní dokumentaci, ani jsem nepodepisoval registrační list. Zřejmě je člověk vázán těmi třemi měsíci tam, kde se podpisuje registrační lístek - tj. praktický lékař a zubař, snad i gynekolog. Ale od návštěvy urologa stejně uplynuly už ty 3 měsíce, takže by mělo být bez problémů.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot