54086  3. 7. 2014 17:52:34 - Trotliik

Menší problém s předkožkou

Dobrý den, mám jeden malý problém, doufám že se to dá vyřešit i bez pomocí obřízky. Kdysi před měsícem jsem mohl volně i při erekci přetáhnout předkožku přes žalud až nakonec žaludu. Teďka to jde jen když je penis v normálu. Při erekci jde předkožka jen trošku přes žalud nejde to celý... Minule to šlo. Posílám vám fotku a doufám že mi poradíte, obřízku fakt nehodlám. Moc vám děkuji za pomoc a hezký den. (je mi 16)

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Menší problém s předkožkou

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Vypadá to jako fimóza - zúžená předkožka. Dlao by začít s léčbou kortikoidní mastí.

Komentáře uživatelů ...

Bader
4. 7. 2014 6:56:49
Poraďte sa s urológom. Predpíše vám mastičku. Jednoduché stavy nie je nutné riešiť obriezkou.
Trotliik
4. 7. 2014 9:59:50
No při erekci to sice jde stáhnout přes žalud ale pak trochu škrtí penis a trochu to bolí... Urolog má u nás dovolenou co mám dělat? Příští týden tu nebudu..
Bader
4. 7. 2014 16:01:40
Skúste tých pár dní kým navštívite urológa 2 x denne kúpeľ v teplej!!! vode,( môže byť harmančekový, alebo repíkový ) pri tom pozvolne preťahovať a po kúpeli potrieť výživným krémom. Hlavne na noc. Snáď predkožka povolí.
Jarda1
4. 7. 2014 18:56:52
Zajdi k urologovi, dle fota i popisu to zúžení předkožky není tak velké, možná to půjde mastí a bez obřízky. Pokud mast nezabere, tak krom obřízky je možné provést i plastiku- předkožka se nařízne a sešije opačným směrem, čimž dojde k jejímu rozšíření. Rozšiřujících plastik je celá řada, u nás je nejběžnější asi Burianova plastika. Ovšem řada urologických pracovišť, pokud nestačí mazání kortikoidní mastí, tak navrhuje rovnou obřízku. I zde se provedení liší, někde preferují obřízku částečnou, tj. jen ten užší proužek, někdy je pak odhalená jen špička žaludu, jindy více, jinde zas obřízku kompletní. Pokud by lékař či nemocnice navrhovali obřízku, nemusíš na ni přistoupit a zkusit vyhledat pracoviště, kde by nabídli méně radikální řešení, tj. rozšiřující plastiku.
Trotliik
4. 7. 2014 19:31:39
Dobře moc děkuji, Urolog u nás má dovolenou... tak ho nemohu navštívit asi až za týden bude dostupný. Když to promazávám s krémem pantenolem, myslíte že mi to pomůže?
Jarda1
5. 7. 2014 23:59:09
Ano, léta je doba dovolený, i když případný chirurgický zákrok by byl nejlepší začátkem prázdnin. Nic se nezkazí, když to promažeš jakýmkoli mastným krémem, vazelinou či čistým sádlem. Tak se mažou jizvy po operaci. Urolog by ale předepsal mast jinou. Pokud tam bude za týden, tak se nic neděje, nejde přece o urgentní stav. Pokud dřív předkožka přetahovat šla i při erekci a nyní nejde, tak tam může být malý zánět, který ji dočasně trochu zúžil. Ale i tak, návštěva urologa a řešení navržené odborníkem je zcela namístě. Předkožka vzadu nesmí škrtit. Kupodivu nejvíc dokážou potrápit ty případy, kdy zúžení předkožky není tak výrazné. Úplnou fimozu člověk spíš vyřeší a lékař ji nepřehlédne. Pokud jsou potíže menší, tak mladý muž váhá s návštěvou lékaře. Při případné rutinní kontrola např. u praktického lékaře či pediatra tento si problému nevšimne nebo mu nevěnuje pozornost, když pacient žádné potíže neuvádí.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot