54097  4. 7. 2014 18:25:06 - host22

Žalud: zarudnutí a puchýřky u ústí uretry

Dobrý den.
Prosím o konzultaci - u ustí možové trubice na žaludu se mi udělal červený flíček - zarudnutí. Je to již cca 14 dnů, v zarudnutém poli je několik malých bílých "puchýřků" (viz foto). Nesvědí to, nepálí, nebolí, nepůsobí žádné problémy. Měl jsem podezření na zánět močových cest, avšak žádné projevy u sebe nepozoruji. Myslíte, že by mohlo jít o nějakou kvasinkovou či plísňovou infekci? Mohli byste prosím odporučit nějaký prostředek ? Děkuji velmi za Vaši radu. j.jansky

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Žalud: zarudnutí a puchýřky u ústí uretry

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Pravděpodobně jde o zánět kůže, raději byste měl vyhledat kožního lékaře

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
4. 7. 2014 18:50:14
Není to jen zánět zezapření předkožky? Těžko říct, žalud oplachujte co nejčastěji čistou vodou, noste volnější prádlo a předkožku si nechte staženou za žaludem, aby její sekret nedráždil žalud. Jestli do pondělka nezmizí, tak zkuste mazat Clotrimazolem apod. Pokud by bylo i po týdnu, zašel bych s tím na kožní.
host22
10. 8. 2014 12:23:15
Tak jsem byl nakonec u lékaře, jelikož nepomohl ani Clotrimazol (kvasinky), ani Framykoin (zánět).... Jedná se o Lichen planus - autoimunitní charakter... nepřiměřená reakce sliznice. Není to nic nakažlivého ani zásadního... u mě bez svědění , je to tedy spíše kosmetický problém. Asi hraje roli i dědičnost (tátov se Lichen také projevuje - ikdyž na "příjemnějších" místech). Lékař mi dal místně mazat Elocom krém - ten zabral po pár dnech.... Dále doporučil mazat v průběhu dne Bepanthen kvůli zvláčnění, ale to jsem si nekoupil - myslím, že netřeba - je to jen podpůrné.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot