54564  29. 7. 2014 8:23:26 - ddeasdf

Pěna při močení

Dobrý den,
při každém močení se v toaletě tvoří bílá pěna. Trvá to už asi 3 měsíce. Chtěl bych se zeptat, čím to může být. Byl jsem i na vyšetření moči, ale bílkoviny v ní podle vyšetření nemám. To je jediná příčina bílé pěny, kterou jsem na internetu našel. Mám i další problémy, které mám už delší dobu - dlouho trvá, než začnu močit; střídají se několikadenní období, kdy nemočím skoro vůbec (5x denně cca 10vteřinové močení) s obdobími, kdy močím mnohem víc (i víc než 10x denně, močení trvá skoro minutu); postmikční dribling; občas bolest v podbříšku, někdy i ve varlatech; kyselá moč (pH 5 podle vyšetření); v posledních dnech jsem si všiml spousty červených žilek v očích, což by s tím údajně taky mohlo souviset. Byl jsem i několikrát na urologii, ale dozvěděl jsem se jen, že všechno vypadá, že je v pořádku. Beru nějaké léky a piju urologický čaj, ale nezdá se mi, že by to nějak pomáhalo. Nechci na tu urologii chodit se stejným problémem pořád dokola, tak se chci zeptat i někoho jiného, co si o tom myslí. Děkuji za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Jestliže jsou Vaše potíže pouze občasné a nejsou stále svědčí pro spíše funkční záležitost. Rozbor moče prokáže eventuálně i jiné odchylky kromě bílkoviny. Vaše potíže jsou navíc dost nespecifické, což by mohlo ukazovat pouze na jednu urologickou diagnózu - prostatitidu. Ta je však u mladších mužů méně častá. Pokud Vás to vše opravdu obtěžuje, tak se nechte vyšetřit na urologii.

Komentáře uživatelů ...

ddeasdf
29. 7. 2014 8:26:22
Zapomněl jsem na věk, 21
ddeasdf
31. 7. 2014 15:48:03
Na urologii jsem byl, i na rozboru moči, diagnóza prostatismus, ale jak už jsem napsal, nijak mi nepomáhá nic z toho, co mi urolog doporučil. Před chvílí se objevil další problém - měl jsem průjem a kromě hnědé stolice bylo v toaletě něco červeného, bylo toho několik "kusů" a nebylo to přímo ve stolici, ale jakoby kolem ní. Nebylo to moc tekuté, dalo se to i nabrat na toaletní papír. Je to krev? A může to s tím souviset? Nic takového se mi nikdy dříve nestalo. Na internetu jsem našel, že by krev ve stolici mohla být způsobená i ledvinami. Navíc mám v posledních dnech kolem očí namodralou kůži, což mívá s ledvinami taky souvislost, a ty potíže při močení by taky teoreticky mohly být způsobené ledvinami, nebo ne? Hlavně ta pěna a ta období malého/velkého množství moči. Když mám to období, kdy močím málo, tak se mi ani pořádně nezačne chtít močit, i když vypiju spoustu tekutin. Takže bych řekl, že se mi té moči tvoří málo, a ne že se vytvoří a jenom se pak těžko dostává ven.
MDUKPRAHA
21. 2. 2017 9:36:25
Dobrý den, ddeasdf, V mém případě nastoupila pěna v moči po najetí na Indickou bylinu Brahmi ve verzi prachu k rozmíchání ve vodě, která regeneruje nejen ledviny, ale pomáhá rozmělnit mok v lymfách a vylučovat toxiny. Navíc se pěna o něco zvýšila na objemu po najetí pravidelného režimu požívání Kiwi, a to denně 3-5 kusů. Kiwi nařeďuje krev, což může být pro ledviny matoucí, a tak ji vyloučí. Proto se denně, na jednu osobu, doporučuje požít 1-2 Kiwi MAX. V tradiční čínské medicíně jsem se dočetl o další variantě definice pěny v moči bez jakýchkoli dalších příznaků či potíží při močení, a to ten, že jde nejen o vyločení nadbytku nepotřebných bílkovin, ale také o rozmělněné kameny. Dalším faktem je stresové zatížení ledvin skrze nadledvinky, které jsou stimulovány negativními postoji na vaše aktuální životní podmínky - stresem, frustracemi apod. Další možností je špatná pozice těla či špatný pohyb nejen ve spánku, který Vám mohl zablokovat určitý jeden nerv nebo skupinu nervstva, která přijímá a přeposílá signály na produkci trávicích enzymů bílkovin či dalších složek živin, anebo druhý směr, že nedojdou živiny na svoje místo určení, po syntetizaci bílkovin/živin ze stravy. Chiropraxi bych jistojistě doporučil, když už pro nic jiného, tak jistojistě pro prevenci. A moje otázky jsou pak sami od sebe zřejmé, už z textu. Požíváte když ne stejné tak podobné potraviny anebo doplňky stravy s podobnými účinky na Vaše tělo? Jste vystaven stresovému prostředí po delší dobu bez možnosti delšího spánku? Krásný den plný pohody, MD

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot