54613  31. 7. 2014 0:06:59 - Lukes7896

Roup dětský

Dobrý den,
Mám podezření, že se u mě objeviliy dětské roupy. Již delší dobu se škrábu na zadku, jednou jsem odtamtud vytáhl bílého červíka, který se ještě hýbal (vlnil se a svíjel, jako malé hádě). Děsně se za to stydím. K lekáři jít nechci. Nechci aby si o mně mysleli, že jsem nějaká špína. Nevím odkud jsem to chytl a kde jsem se mohl nakazit.
Existují nějaké přípravky, které roupa zahubí a jak to poznám, že roupa už v sobě nemám? Četl jsem o léku Pyrvinium, který roupa zničí. kolika procentně mi pomůže?
Děkuji za odpověď.

Přikládám Soubor

Roup dětský

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, navštivte lékaře, který jednak provede stěr z okolí konečníku a zjistí původce a jednak vám předepíše Vermox (myslím si, že pyrvinium se již delší dobu nevyrábí, a Vermox je pouze na předpis). Nemusíte se za nic stydět, je to i nemoc dospělých a neznamená to, že máte nedostatečnou hygienu.

Komentáře uživatelů ...

Bader
31. 7. 2014 6:53:32
Radšej vyhľadajte lekára. Zahoďte zábrany. Je nutné aby zistil o čo v skutočnosti ide. Začal liečiť a na koniec vám potvrdil po vyliečení že nie ste prenášačom !!!! Nie je to špinou. K črevným parazitom sa môže dopracovať každý!!!! Prenos môže byť napr. i spaním v spoločnej posteli s prenášačom.
advicecr
31. 7. 2014 8:26:30
Určitě běžte k lékaři. Předepíše vám Pyrvinium či Vermox. Léky zabírají velmi dobře, už po prvním podání se roupi prakticky vyhubí (95%), tuším, že se léčba po pár týdnech opakuje, aby měl člověk naprostou jistotu. Zanechte ostych, chytit to může naprosto každý, zvláště používáte-li společné toalety (na kolejích apod.). Nejde o špínu. Každopádně k lékaři zajděte ještě dnes, ať případně zbytečně nenakazíte další členy domácnosti.