54770  7. 8. 2014 16:00:21 - Jana1986

Antimulleriansky hormon

Dobrý den,
byla jsem na odběru krve na antimulleriansky hormon jiz 2x. Poprve v lednu 2014 a vyslo mi 1,38 μg/l - a to mi řekli, že je to špatný výsledek, že pokud to klesne pod 1, tak je problém otěhotnět přirozenou cestou. Řekli mi, že hodnota pod 1 je špatná i hodnota nad 3 je špatná (nějaký polycistický vaječník či co). V červnu 2014 jsem byla na testech znovu a vyšlo mi 3,4 ng/ml. Obě jednotky jsou jiné. Při druhém odběru na jiném pracovišti mi řekli, že výsledek 3,4 je v pořádku. Na tom prvním pracovišti mi ještě řekli, že hodnota nestoupá, ale během života ženy už jen klesá, ale mě stoupla. Chtěla jsem se zeptat, zda je výsledek 3,4 v pořádku? Jaká je tedy norma?nebo jaké výsledky jsou v normě, když mi všude tvrdili něco jiného...a je možné, aby mi ta hodnota stoupla?děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Normálne hodnoty AMH ( anti-müller hormónu) u žien v priebehu produktívnej fáze sú 1 - 10 ug/l, s omedzenou funkcií vaječníkov charakterizujú hodnoty od: 0,4 - 1 ug/l, v menopause a pri predčasnej menopauze alebo u žien po chemoterapii hodnoty klesajú pod 0,4 ug/l.

Takže keď vychádzam z tohto tvrdenia, tak vaše hodnoty sú v poriadku. Overiť si to lekár u Vás može tým, že vám v priebehu mesiaca urobí tzv. folikulometriu, je to UZ vyšetrenie zamerané na potvrdenie a odsledovanie ovulácie.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk