55020  20. 8. 2014 15:50:35 - ladman

Časté noční močení

Je mi 70 let a pravidelně navštěvuji vyšetření prostaty-mám ji mírně zvětšenou,ale jinak v pořádku.Lékař mě předepisuje tamsolusin a k tomu zkoušel několik léků/finpros,vesikare/a ještě jsem zkoušel volně prodejné léky/prostenal,prostamol uno,prostalex/,ale stále mám problém s častým nočním močením.Musím chodit za méně než 2 hodiny.Jinak přes den nejdu třeba 5 až 8 hodin. S močením a jeho proudem problém nemám. Léčím se s vyšším krevním tlakem a na ten mám předepsané prestárium,amorátium a 1/2 betaxolu denně. Děkuji moc.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Přičinou by mohlo být nadměrné hromadění tekutin v těle nebo nadměrná tvorba moči v noci při nedostatku hormonu proti tvorbě moče.

Komentáře uživatelů ...

Kacenka [Porodní asistentka]
26. 8. 2014 12:35:50
Nie som urológog, preto priestor na odpoveď prenechávam nášmu pánovi doktorovi, ale nedá mi na Váš dotazy nereagovať. Doporučujem si prečítať príbalové letáčiky liekov na TK, pretože niektoré lieky možu vyvolávať častejšie nutkanie na močenie, aj keď po urologickej stránke ste v poriadku a netrpíte žiadnym zápalom, ani ničím podobným. Rovnako k častému nočnému močeniu vedú aj poruchy spánku. Ak by Váš spánok bol plnohodnotný a dobrý, tak by vás to nezobudilo, rozhodne nie tak často. Určitú rolu v tom hrá aj denný príjem tekutín. Nie je vhodné piť pred spánkom, to je potom normálne, že aj v noci potrebujete ísť na toaletu.
ladman
29. 8. 2014 16:46:02
Děkuji,ale ještě mě poraďte jak zabránit tomu hromadění tekutin,nebo nadměrné tvorbě moči v noci,případně doplnění hormonu proti tvorbě moči. Moc děkuji a jsem s pozdravem L.J.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot