55163  28. 8. 2014 22:45:30 - DannyMarky

Roupy

Dobrý den,
mam problem s roupy. Drzi se me to cca 3 roky, ale tim zpusobem, ze pul roku o nich nic nevim a pak jakoby z niceho nic se zase objevi. nyni je mam znovu, zkousel jsem nekolikrat Vermophyt, ale stale se vraceji. hygienu dodrzuji. Pres den nic nevim, jen k veceru to znacne svedi v okoli konecniku. ve stolici vidim male bile "cerviky". U lekare jsem s tim nebyl, jelikoz to vzdy odezni. Moje otazka tedy zni, nevite prosim vas jak se roupu zbavit jednou pro vzdy? Neexistuje neco jako procisteni strev, kterym by se to vse "odplavilo"? diky za odpoved. S pozdravem
D. Markez

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, důležité je opravdu zabít všechna vajíčka, která mohou i 2-3 týdny přežívat na oblečení a ložním prádle, které je tedy potřeba důkladně vyprat a vyvařit, pak vyžehlit (vajíčka neodolávají teplu). Vzhledem k opakovaným recidivám je otázkou, zda je léčba Veromphytem správná, zda by to nechtělo použít pyrvinium nebo mebendazol, kdy se přeléčuje ještě po 6-8 týdnech od 1. užití, právě k zabránění recidiv.
Nezapomeňte, že musí být přeléčena celá rodina. Jinak máte svobodnou volbu lékaře, a toto by mělo být lékařským tajemstvím.

Komentáře uživatelů ...

Bader
29. 8. 2014 19:12:26
Je nutné to preliečiť !!!! Poraďte sa v lekárni ktoré lieky sú na to vhodné. I tak by bolo vhodné to rozobrať s lekárom, aby po preliečení ste mohol nechať vyšetriť stolicu či je všetko v poriadku. Samo to neodzneje....len sa utlmí a ste prenášačom i v dobe keď problémy nemáte.
DannyMarky
29. 8. 2014 23:58:40
dobře, děkuji. a se kterým doktorem je nejlepší se sejít? ziji na mensi vesnici a k obvodnimu se mi jit nechce, nebot je to "slepici prdelka", takze druhy den by kazdy vedel, co me "trapi". dekuji za odpoved.
Bader
30. 8. 2014 5:45:46
Tak skúste len v lekárni sa poradiť.