55269  4. 9. 2014 23:50:09 - stelmachov

Úraz semenníka

Pozdravujem Vás,
pred 5 týždňami som mal úraz, pri ktorom som dostal úder do pravého semenníka. Bol som na ošetrení, kde ultrazvuk ukázal, že je zakrvavený na 15%. Následne mi opuchol a taktiež sa v celej oblasti objavila modrina. Po 4 dnoch na kontrole u urologa mi tento predpísal 7 dnovú atb. liečbu a odporúčil mi kľudový režim. Dnes som bol znovu na kontrolu, kde mi urolog povedal, že sa mu zdá, že bunky odumierajú a bude potrebný chirur. zákrok. Chcem sa opýtať, či v tomto prípade ide o torziu semenníka a či existujú nejaké výživové doplnky na zabráneniu odumierania buniek? Ďakujem za Vašu odpoveď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Úraz není to stejné jako torze. Bohužel tomu zániku varlete nijak nezabráníte. Jestli je takto poškozeno, tak je vhodné odstranění jako prevence rakoviny varlete.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
7. 9. 2014 12:56:17
O torzi nejde, v jejím případě, pokud není rychle provedena operační náprava, tak dojde k odumření varlete. Zde šlo o jiným typ poranění než o přetočení. Odumurání buněk souvisí s poraněním, máte-li normální stravu, tak by s tím nijak souviset nemělo.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot