55287  6. 9. 2014 19:12:45 - JM95

Nehoda při sexu, nejistota z těhotenství

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně nechráněného styku.
Moje menstruace skončila 4.9. a dnes (6.9.) jsem měla s přítelem sex, při kterém nám praskl kondom a můj přítel se přitom nejspíš sexuálně uspokojil. Jaká je možnost, že bych mohla být těhotná? Hormonální antikoncepci neužívám. Jsem z toho poněkud zmatená a neklidná, ještě nikdy předtím se nám to nestalo. Nevím tedy, co mám teď dělat. :-/ Je mi 19 a na dítě se s přítelem ještě necítíme, ale chtěla bych případnému potratu předejít. Uvažuji, že si v pondělí koupím Postinor, ale mám strach z velké dávky hormonů a rozházení mého menstruačního cyklu a vůbec vedlejších účinků. :-/ Předem děkuji za odpověď a Vaši ochotu.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V tomto prípade doporučujem užiť tabletku "PO" Postinor alebo Escapelle. Pravdepodobnosť tehotenstva tu je, teda len za predpokladu, že došlo k ejakulácii do pošvy.

Komentáře uživatelů ...

Bader
7. 9. 2014 20:10:42
Občas sa podobný problém stane. Podľa všetkého ste bola mimo svojich plodných dní. Skúste použiť kalkulačku z netu pre výpočet plodných a neplodných dní. Je to približne tak, že ak máte cca 28 dňový cyklus tak 14-16 deň pred začiatkom nesledujúcej MS máte plodné dni. K tomu je nutné pripočítať malé posunutie ovulácie 2-3dni a dobu životnosti spermií cca 48 hod. - pre istotu. Takže približne v rozmedzí 9 - 21 dní pre nasledujúcou MS by ste nemala riskovať nechránený sex. styk.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk