55488  18. 9. 2014 9:53:50 - ricota

Alergie na barvu na vlasy

Dobrý den,
chci se zeptat udělají mi na alergologii test na všechny alergie ? Nebo se dělají jen testy zvlášť na něco? Jsem alergická na tmavou barvu na vlasy, takže nejspíš na PPD nebo nějaké tmavé barvivo, tak se chci zeptat jestli existují nějaké barvy, které jsou úplně bez alergenů? Jelikož mokvání uší, strupy v hlavě a špatné dýchání už nechci zažít, ale nedokážu si představit, že za x let budu šedivá bez barvy. Případně chci si nechat další tetování, jedno mám už 6 let a žádná alergie se kolem motivu neukázala...ale někde jsem četla, že když se objeví alergie na barvu na vlasy, tak se může objevovat alegie na vše černé? Mám se tedy bát jít se znovu tetovat? I když první tetování žádné problémy ani po alerg. na barvu nedělá? Černé oblečení mi také žádné problémy nedělá, tak nevím už, to by se objevilo jen svěděním? U nás se na alergologii čeká 2-3 měsíce, tak se chci pozeptat dopředu. Nebo např. henna? Prý je dost alegií i na ní a já to prostě nechci přikrmit a skončit někde na kapačkách po experimentech. Děkuji.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Dobrý den,
na alergologii se provádí většinou testy na skupiny látek. Existují i přírodní barvy na vlasy, ve kterých jsou používány rostlinné pigmenty. Tyto barvy jsou však znatelně dražší.

Alergie je vždy reakce na konkrétní látku. Bude-li tedy tato látka obsažena i v jiné černé barvě, alergie se projeví.

Ke zdobení hennou se mnohdy v rámci snížení ceny přidávají různé levné chemické příměsi, které mohou alergickou reakci vyvolat.

Komentáře uživatelů ...