55501  19. 9. 2014 0:07:05 - Eliss222

Problém se zažíváním, časté průjmy

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a poradit se s vámi zkušenými. Věřím, že mi poradíte co nejlépe. Mám problémy se zažíváním. Trpím na náhlé, většinou velmi bolestivé průjmy (křeče v břiše). Teď poslední 3 dny - ráno průjem, přes den zácpa. Bohužel už žiji ve strachu, když mám opouštět domov. Tyto problémy se se mnou táhnou již cca 4 roky. V době školy (před cca 3 roky) jsem s tím byla za mou doktorkou...jediné co mi řekla, že to je ze stresu z vysoké a tím to bylo vyřízeno. Tenkrát to třeba tak bylo, ale teď si to nemyslím. Víceméně se už většinu dnů necítím dobře. Cítím, že je břicho v nepohodě. Kručení, nadmutí, "jemná" bolest... nepohodlí a špatný pocit v podstatě od břicha po řitní otvor. Jsou období, kdy jsem opravdu nešťastná...pak je třeba den,dva kdy mám klid a jsem za to šťastná. Dlouho to ale nevydrží :( Nikdy jsem nezpozorovala krev a dříve problémy nebyly tak časté jako poslední rok.
Dokážete mi prosím poradit co s tím? Je možné řešení třeba nějakým doplňkem stravy (laktobacily)? Můžu mít alergii na nějaké potraviny? Nebo to svědčí o něčem vážnějším? Předem mnohokrát děkuji.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, bylo by potřeba provést kompletní vyšetření, aby se vyloučily organické příčiny vašich obtíží (zejména nespecifické střevní záněty). Kromě kompletních odběrů ještě provést ultrazvuk břicha a endoskopické vyšetření střev - kolonoskopii. Pokud nález bude normální, půjde opravdu o stresem způsobený dráždivý tračník. Dále můžete mít i intoleranci mléka a jeho výrobků, zkuste je na nějakou dobu vysadit z jídelníčku.

Komentáře uživatelů ...