55572  24. 9. 2014 11:02:59 - mikinka.a

PCOS a otěhotnění?

Dobrý den,
chtěla bych znát Váš názor názor na léčbu syndromu PCO, pokud si přeji otěhotnět.
Je mi 22let a chtěla bych otěhotnět. Jelikož u mě nedochází k ovulaci a na UZ mám zjevný nález polycystických ovárií a z hormonálního profilu obrácený poměr hormonů LH a FSH, tak mi můj pan doktor předepsal léčbu Metforminem 1-0-0 a Clostilbegytem 1-0-1 3.-7.DC, 12.DC folikulometrie. Po první stimulaci žádný folikul nenarostl, tak mi bylo doporučeno ještě jednou tento postup opakovat. Ptala jsem se na laparoskopický drilling vaječníků, na to mi bylo odpovězeno, že je to zastaralá metoda, že je lepší podstoupit rovnou hormonální stimulaci injekcemi a následné IVF.
Můj partner (26let) má spermiogram perfektní a nadprůměrný. Chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor tohoto postupu. Opravdu je laparoskopie zbytečná? Já bych ji totiž ráda podstoupila, ale vypadá to, že můj lékař - z jednoho soukromého CAR - preferuje rovnou IVF. Předem mnohokrát děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bohužiaľ do ordinácie lekára v tomto smere nik zasahovať nemože a už vobec nie my, keď nemožeme Vás vyšetriť. Ak ale s postupom pána doktora úplne nesúhlasíte, tak skor ako podstúpite IVF, vyhľadajte iného gynekológa a nechajte sa ním vyšetriť a počkajte si na jeho názor. Bohužiaľ z praxe viem, že ženy s PCO inú možnosť ako IVF nemajú. A tak či tak ich to čaká.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk